ABD'den PKK'ya üst düzey ziyaret

Afganistan’da hezimete uğrayan ABD, Suriye’de terör örgütü PKK ile Barzani güçlerini birleştirme projesine hız verdi. ABD’den üst düzey bir heyet, Kamışlı’da PKK teröristleriyle görüştü. Heyetin başında ise ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Joey Hood var.

ABD'den PKK'ya üst düzey ziyaret

Suriye'de Mesut Barzani’ye yakınlığı ile bilinen Suriye Kürt Ulusal Konseyi’ni terör örgütüPKK/PYD çatısı altına almak için çalışmalar yürüten ABD, Afganistan hezimeti sonrası projeye hız verdi.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Joey Hood başkanlığındaki üst düzey heyet, Kamışlı’da PKK'lı teröristlerle görüştü. Görüşmeyi, Barzani’ye yakın kaynaklar da doğruladı.

ABD'li üst düzey heyetin, Rakka ve Deyrizor’da da PKK/YPG’nin sözde sivil meclisleri ile görüşeceği bildirildi.

ABD, Fransa ve Körfez ülkelerinin Barzani ile PKK’yı birleştirme projesi, Nisan 2020’de gündeme geldi. Terör örgütü PKK, Kuzey Irak ve Suriye’deki Kürt gruplara saldırılar düzenleyince görüşmeler kesildi. Son olarak geçtiğimiz günlerde ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Yardımcısı David Brownstein, Suriye Kürt Ulusal Konseyi yetkilileri ile çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirmiş ve konu yeniden gündeme gelmişti.

# abd # pkk # terörist # suriye # pyd # YPG # ABD PKK terör # kuzey ırak # terör örgütü # Afganistan # Kürt # rakka # pkk ypg # pkk terör örgütü # pkk pyd # terör örgütleri # Deyrizor # mesut barzani # kamışlı # David Brownstein # ABD PKK terör örgütü # Joey Hood # abd barzani