G-20'de gündem koronavirüs

Kovid-19 salgını nedeniyle online ortamda düzenlenen ve Suudi Arabistan'ın ev sahipliği yaptığı G20 Liderler Zirvesinin ilk günü tamamlandı. Dünyanın en büyük 20 ekonomisinin liderleri aşı, ilaçlar ve testlerin dünyada dağıtımını görüştü.

G-20'de gündem koronavirüs

G-20 zirvesinde ilk gün tamamlandı. Gündem koronavirüs oldu.

Suudi Arabistan Kralı Selman, çevrimiçi düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin açılışında konuştu. 2020'nin Kovid-19 salgını nedeniyle istisnai bir yıl olduğunu ve ülke ekonomilerinin hala bunun sıkıntısını çektiğini söyledi.

Uluslararası iş birliği kanalıyla bu krizi aşmaya çalıştıklarını belirten Kral Selman, ileride yaşanacak salgınlara daha iyi hazırlanmak ve dünya ekonomisini desteklemek gerektiğini ifade etti.

G-20 Zirvesi, küresel ekonominin en önemli organizasyonu olarak kabul ediliyor. İki gün sürecek zirvede, ana gündem maddesini oluşturan Kovid-19 salgınının yanı sıra küresel ekonomi ve piyasaların iyileştirilmesi ile uluslararası ticaretin güçlendirilmesi konularının ele alınması planlanıyor.

Suudi Arabistan'ın başkanlığında çevrim içi yapılan G-20 Zirvesi'ne Türkiye'nin yanı sıra Almanya, ABD, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Çin, Endonezya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Avrupa Birliği Komisyonu katılıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, G20 zirvesine video konferans ile katıldı. Trump, dünya liderleriyle salgınıyla mücadele edilirken güçlü ekonomik büyümenin ve istihdamın yeniden sağlanması için birlikte çalışma gereğini görüştü.

# G20