Coniler, Çobanbey'den kovuldu

Fırat Kalkanı Harekâtı'nın 3. aşaması olan El Bab operasyonu başladı. El Bab'a bağlı köylerdeki IŞİD mevzileri ateş altına alınırken, çok sayıda tank ve zırhlı araç Çobanbey'e giderek konuşlandı. Bu arada operasyon için bölgeye giden ABD askerleri protesto edilerek kovuldu

Türkiye sınırının terörden temizlenerek güvenli hale getirilmesi amacıyla başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı'nın 3'ncü aşaması olarak gösterilen El Bab operasyonu başladı.

Kilis sınırında konuşlu obüsler sabah saatlerinde El Bab'a bağlı köylerdeki IŞİD mevzilerini bombaladı. Savaş uçakları da bölgeye hava harekâtı düzenledi. Bu sırada çok sayıda tank, zırhlı araç, ambulans ve 200 asker de Çobanbey'e giderek konuşlandı.

IŞİD mevzilerini vurulurken, Türkiye'nin desteklediği silahlı gruplar, El Bab'a doğru ilerlemeye başladı. Havahöyük ve Kefergan köyü yakınlarında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Çobanbey kasabasındaki mevzilere havan topları ve füzelerle saldıran IŞİD'li teröristler Cerablus'un batı ve güneybatısındaki köylerden çekilerek El Bab'a doğru kaçmaya başladı. Tathumus köyü de IŞİD'den alındı.

Bu arada El Bab operasyonu için helikopter ve zırhlı araçlarla Çobanbey'e giden 4'ü komutan 29 ABD'li özel kuvvetler askeri protesto edilerek kovuldu.

"Amerika Suriye'den defol" sloganları atan silahlı gruplar, ABD'li askerlerin üzerine yürüdü.

Bölgeden kovulan ABD askerleri, mehmetçiğin koruması altında Türkiye’ye geri dönmek zorunda kaldı.

Bu olayın ardından, Çobanbey'in batısındaki Kara Mezra'da, Türkiye'nin desteklediği gruplara ait mevziler vuruldu. ABD uçaklarının saldırıyı yanlışlıkla düzenlediği iddia edildi.

Halep'in 45 km kuzeyindeki El Bab, terör örgütü PYD/YPG'nin elindeki Ayn El Arap ve Afrin kantonları arasında olması nedeniyle stratejik önem taşıyor. IŞİD, El Bab'ı 2014'te ele geçirmişti.

Öte yandan El Bab operasyonu'nun Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın izni dahilinde yapıldığı iddia edildi.

ulusalkanal.com.tr

# ABD askerleri # coni