Dr. Mehmet Perinçek ve Serkan Koç rüzgarı Teksas’ı vurdu

Dr. Mehmet Perinçek ve Serkan Koç rüzgarı Teksas’ı vurdu

12 Nisan Salı günü beyzbol topu büyüklüğündeki dolu yağışı ardından doğan kış güneşi ile ArlingtonTeksas’ a inen 1915 ekibi Teksas Üniversitesi Dallas kampüsünde Kuzey Teksas Türk Derneği (TURANT) başkanı Naci Kavrar, TurkishCaféLounge sahipleri Nevin Öksüzler ve Mehmet Çelik’ in evsahipliği ile tarihimizi Dallaslılara anlattılar. Houston başkonsolosluğu yardımcısı Abdullah Topçu’nun Houston’ dan Dallas’ a gelerek gösterime katılması Dallas’ ta oluşturulan Türk birliğine güç kattı.

13 Nisan Çarşamba günü Teksas Üniversitesi Arlington kampüsü Türk Öğrencileri derneği başkanı Bilal Çalışkan ve ekibinin olağan üstü çabaları ile gerçekleşen etkinliğin yankıları ise yerel basına yansıdı. Üniversitede kapı kapı dolaşıp bu güzel etkinliği anlatan Türk öğrenci derneği, katılımın yüksek olması ve katılımcıların büyük övgüleri ile karşılaşmaları yaptıkların işin boyutunu gösteriyordu.

14 Nisan Perşembe günü Houston konsolosluğunun verdiği desteğe teşekkür etmek için ziyaret eden Dr. Mehmet Perinçek, Serkan Koç, ve Türk toplumu temsilcilerinden Tülay Özkaya-Spicker Başkonsolosumuz Ferhat Alkan, yardımcısı Abdullah Topçu ve konsolosluk personeli tarafından büyük bir misafirperverlikle karşılandı. Ardından öğrencilerle sohbet etmek ve etkinliğe katılmak üzere güneyin Harvard’ i olarak anılan Rice Üniversitesine geçtiler.

Başkonsolosumuzun ve personelinin tam kadro olarak katıldığı etkinlik boyunca coşkuyla karşılanan 1915 ekibine özellikle etkinliğinin sponsorunun kim olduğu ve neden Türk devletinin bu konuda birşeyler yapmadığı soruları yöneltildi. Bugüne kadar hiçbir kurumdan yada devletten bir destek almadıklarının altını çizen Serkan Koç, bu projenin Türk halkı tarafından yaratıldığını vurgularken, 1915 ekibi bu yılki gösterilerde maddi ve manevi destek veren ABD’ deki Türk konsolosluklarımıza teşekkürlerini ilettiler. Etkinliğe katılan Amerikalı misafirlerimiz Dr.Mehmet Perinçek’ in “Ermeni Soykırım Yalanı bir emperyalist projedir” cümlesine ithafen “Neden Amerika böyle bir şey yapsın?” sorusunu sordular. Dr.Mehmet Perinçek “Enerji kaynaklarına hakim olma sevdası” cevabını beğenmeyen Amerikalı misafirlerimizin sorularına, Dr.Mehmet Perinçek “Dünün Büyük Ermenistan projesi, bugünün Büyük Kürdistan, başka bir deyişle Büyük Ortadoğu projesidir” diye açıklayınca salondaki tüm misafirler alkışlayarak cevapladılar.

15 Nisan Cuma günü 2 uçak değiştirme, 4 rötar, ve 10 saat yolculuk ardından ortalama 100 Amerikalı’ dan 99’ unun bile yerini bilmediği ama Amerika’nın en iyi 100 üniversitesinden biri olan TeksasTech Üniversitesinin bulunduğu Lubbock şehrine ulaştılar. TeksasTech Üniversitesinin Öğrenci derneği başkanı Rumeysa Tekin ve ekibinin büyük çabaları ile organize ettikleri ve üniversitenin tarih bölümü öğretim görevlilerininde katıldığı etkinlikte yine sponsor ve kaynakların güvenirliliği konularında sorular alan 1915 ekibine ilgi o kadar büyüktüki seyircilerden biri “Hiçbir Ermeninin bulunmadığı ve kimsenin bu meseleyi bilmediği, hatta Amerika’nın en büyük köyü olan Lubbock’a bile haklılığımızı savunmak ve bizi bilgilendirmek için geldiğiniz. Çok teşekkür ederiz” sözü üzerine Dr. Mehmet Perinçek “100 yıldır bu yalan her yerde tekrarlanıyor ve biz bunu açıklamak zorunda kaldığımız için her zaman maça 2-0 geride başlıyoruz. Bizde ilk kez böyle bir yere gelerek maça 2-0 önde başlama şansı yakaladık” şeklinde yanıtladı. Batı Teksas Türk öğrencileri derneği başkanı Rumeysa Tekin’ in ekibi adına Dr. Mehmet Perinçek ve Serkan Koç’ a verdikleri plaketin ardından, 1915 ekibi Los Angeles’ a ulaşmak üzere havaalanına doğru yola çıktı.

Ümit Palabıyık, Lubbock/Teksas​

ulusalkanal.com.tr

# abd # mehmet perinçek # teksas # serkan koç