Rusya’dan açıklama: Bir kez daha gözler önüne serdi

Rusya’dan açıklama: Bir kez daha gözler önüne serdi

İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı Sultanahmet semti intihar saldırısıyla sarsıldı. Dikilitaş'ın yakınında saat 10.20 sıralarında yaşanan terör saldırısında 10 kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi de yaralandı.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Rusya, dün Bağdat'ta ve bugün İstanbul'da yaşanan saldırılarda hayatını kaybedenlerin akraba ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Sputnik'te yer alan habere göre; Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Hiçbir şekilde meşru gösterilemeyecek olan bu saldırılar, uluslararası terörizmin insanlık dışı boyutunu ve vahşiliğini bir kez daha gözler önüne serdi" denildi.

"SALDIRIYI IŞİD YAPTI"

Başbakan Ahmet Davutoğlu saldırıya ilişkin basın açıklamasında saldırıyı IŞİD terör örgütünün yaptığını duyurmuştu. Davutoğlu, "Saldırının failinin yabancı uyruklu bir DEAŞ mensubu olduğunu şu anda biliyoruz. DEAŞ terör örgütüne karşı verdiğimiz mücadeleyi de bundan sonra da aynı kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bütün terör örgütlerine olduğu gibi DEAŞ'a karşı da yürüttüğümüz mücadele hiçbir şekilde geri adım atmayacağız" ifadelerine yer verdi.

ulusalkanal.com.tr

# istanbul # milli savunma bakanı # terör saldırısı # sultanahmet patlama