Esad'dan sert yanıt geldi

Suriye muhalefetinin çatı örgütü, Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu ikinci Cenevre Konferansı'na katılma kararı aldı. Karar, İstanbul'da yapılan toplantıda oy çokluğuyla alındı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu kararı başarı olarak değerlendirdi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad Suriye hükümetinin teslim olmayı düşünmediğini vurguladı.

Esad'dan sert yanıt geldi

SuriyeMuhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun toplantısından 22 Ocak'ta yapılacak olan İkinci Cenevre Konferansı'na katılma kararı çıktı.

İstanbul'da yapılan oylamada 58 evet, 14 hayır ve 2 çekimser oy kullanıldı.

Koalisyon başkanı Ahmed Jarba, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la aynı masaya oturmanın uzlaşma mesajı olmadığını ve geçmişte yaşananları unutmayacaklarını belirtti.

Diğer yandan, Suriye muhalafeti içinde bölünmeler yaşandı. Koalisyonun bazı üyeleri, Yüksek Askeri Konsey üyeleri olmadan karar verilmesini kınadı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu kararlar ilgili, "Suriye'de muhalefet için önemli bir karardır. Karar, koordinasyon içinde alındı. Muhalifler içinde tüm kesimler var." dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague ise, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ı hedef aldı. Hague, "herhangi bir ortak anlaşmada Esad'in Suriye'nin geleceğinde rolü olmayacaktır." dedi.

Bu açıklamaya Esad'dan sert yanıt geldi. Reuters haber ajansına konuşan Esad, "Eğer teslim olmak isteseydik, en başından teslim olurduk. Biz ülkemizi savunuyoruz. Bu tartışmaya açık bir konu değil" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# suriye # esad # muhalif # Cenevre # mesaj