Riyad'dan Suriye'deki muhaliflere çağrı

Suudi Arabistan, Suriye'deki tüm muhalif gruplara Riyad'ta toplanma çağrısı yaptı. Esad'lı geçişin ana gündem maddesi olduğu toplantı 8-10 Aralık günleri arasında yapılacak. Toplantının Suriyeli muhaliflerin isteği üzerine planlandığı belirtildi.

Riyad'dan Suriye'deki muhaliflere çağrı

Suriye'deki muhalif gruplar, 8-10 Aralık günleri arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da toplanacak. Toplantının gündeminde Esad'lı geçiş süreci var.

Suudi Arabistan yönetimi, toplantı için Suriye içindeki ve dışındaki tüm gruplara çağrı yaptı.

Suudi Arabistan Haber Ajansı'nın Dışişleri Bakanlığından bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre; muhalif grupları davet etme kararı, Suriye konusunda rol oynayan uluslararası güçler ve Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile yapılan istişare sonucunda alındı. Viyana toplantısına katılan muhalif grupların da bu toplantıyı istediği belirtildi.

Riyad'daki toplantının ana gündem maddesi, Viyana toplantılarında genel kabul gören “Esad'li geçiş, 18 ay sonra seçim" formülü olacak.

Suudi Arabistan'la yakın ilişkiler içinde bulunan İslam Ordusu da Riyad'a davet edilen gruplar arasında yer alıyor. İslam Ordusu, “Esad rejimi ve Baas unsurları son bulmalı, İran'ın kontrolündeki gruplar da ülkeden çekilmeli" şartlarını öne sürecek.

ulusalkanal.com.tr

# riyad