Moskova Film Festivali başladı

Türkiye’nin "onur konuğu ülke" olarak katıldığı 41'inci Uluslararası Moskova Film Festivali başladı. Rusya Tiyatrosu’nda yapılan kırmızı halı töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Rusya, Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı kapsamında düzenlenen 41'inci Uluslararası Moskova Film Festivali'ne ev sahipliği yapıyor.

Festivalin açılış töreni Moskova'daki Rusya Tiyatrosu’nda yapıldı. Törene Rusya Kültür Bakanı Vladimir Medinskiy, Türkiye Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun da katıldı.

Ünlü Rus yönetmen ve Moskova Film Festivali Başkanı Nikita Mihalkov, geleneksel olarak festivalin açılışını yaptı.

Rusya Kültür Bakanı Medinskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in festivalin açılışı için gönderdiği tebrik mektubunu okudu.

Açılış öncesinde ünlü isimlerin kırmızı halıdan geçişi renkli görüntülere sahne oldu. Rus sinema dünyasının önde gelen simalarının yanı sıra festivale katılan Türk filmi "Kapan"ın oyuncuları, Türk yönetmen ve yapımcılar da gazetecilere poz verdi.

Pek çok ülkenin yanı sıra Türk filmlerinin de izleyicilerle buluşacağı ve 25 Nisan'da sona erecek festivalde, jüri üyeleri arasında Yönetmen Semih Kaplanoğlu da yer aldı.

ulusal.com.tr

# moskova