Şekerle ilgili araştırmada dikkat çeken sonuç

ABD'de yüksek şeker tüketimiyle ilgili bir araştırma yapıldı. Araştırmada fazla şekerin hayvanlarda öğrenmeye ve hafızalarına zarar verdiği ortaya çıktı. Yapılan araştırmanın şekerin insan beyni üzerindeki etkisine de ışık tutabileceği belirtiliyor.

Şekerle ilgili araştırmada dikkat çeken sonuç

ABD'de iki üniversite ortaklaşa bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırmada fazla şeker tüketiminin hayvanların beyinlerinde yaptığı etki üzerinde duruldu.

Büyüme çağındaki şeker tüketen kobayların, yetişkinlik dönemine geçtiklerinde öğrenme ve hafızalarında zayıflama tespit edildi.

Deneyin şekerin insan beyni üzerindeki etkilerine de ışık tutabileceği düşünülüyor. Uzmanlar, yüksek oranda tüketilen şekerin öğrenme süreci ve hafızayı olumsuz etkileyebileceğine vurgu yapıyor.

ÇOCUKLAR EN YÜKSKEK RİSK GRUBUNDA

Şeker hem beyin gelişimini hem de hafızayı olumsuz etkiliyor. Uzmanlara göre fazla şeker tüketimi beyni çocuk yaşta tehdit etmeye başlıyor. Ailelerin çocukları bilgilendirmesi ve şeker tüketimini sınırlaması gerektiği ifade ediliyor.

Araştırmaya göre, yüksek şeker tüketimibağırsaktaki bakterilerin yapısını da değiştiriyor. Bağırsaklarda şeker tüketimiyle artan bir bakteri türü, tek başına hafıza zayıflığına neden oluyor.

# şeker # abd # çocuk # öğrenme # uzmanlar # araştırma sonuçları # hafıza # bağırsak