CHP'li Engin Altay'a soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay hakkında soruşturma başlattı

CHP'li Engin Altay'a soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şikayet üzerine, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay hakkında "tehdit" suçundan soruşturma başlattı.

Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın verdiği dilekçeyi işleme koyarak, Engin Altay hakkında "tehdit" suçundan soruşturma başlatılmasına karar verdi.

Avukat Aydın'ın dilekçesinde, Altay'ın açıklamalarıyla "Cumhurbaşkanını, 27 Mayıs darbesi sonrası idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes'in akıbetiyle tehdit ederek, açıkça tehdit suçunu işlediği" belirtilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''27. Dönem Milletvekili Engin ALTAY’ın 20/04/2021 tarihinde katılmış olduğu televizyon programında sarf etmiş olduğu “Menderes de bir dönem bu dinci odaklara pek yüz vermişti, taviz vermişti ve onlar o kadar ileri gitmişti ki Menderes’ten aldıkları güç, yüz, Menderes sonra ne yapmak zorunda kaldı? Atatürk’ü Koruma Kanunu yapmak zorunda kaldı ki umarım Erdoğan’ın da sonu benzemesin Menderes’e” şeklindeki beyanları yönünden müşteki Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN vekilinin Cumhuriyet Başsavcılığımıza sunmuş olduğu 21/04/2021 havale tarihli dilekçesi Parlamenterler Büromuzun 2021/88447 sırasına kaydedilerek soruşturmaya başlanmıştır.''

# ankara # Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı # soruşturma # Dilekçe # engin altay # CHP Grup Başkanvekili Engin Altay # CHP Engin Altay # suçlama # Erdoğan dava # Erdoğan Adnan Menderes