Sabahattin Önkibar'dan Melih Gökçek açıklaması: Erdoğan üstünü çizdi

Aydınlık gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar, Melih Gökçek'in istifasının istendiğinin haberlerinin ardından açıklama yaptı. Önkibar, "Melih Gökçek ile Ankara'da bir daha seçim alınamayacağı değerlendiriliyor. FETÖ'ye Ankara'da büyük tahsisler yapıldığı iddiaları yaygın olarak dillendiriliyor" şeklinde konuştu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in istifasının istendiği haberlerin ardından hem AKP Sözcüsü Mahir Ünal hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı.

Aydınlık gazetesinin usta yazarlarından Sabahattin Önkibar da bugün Ulusal Kanal'da Umut Tezerer'in sunduğu Gün Ortası programına telefon bağlantısıyla katıldı.

Önkibar, "FETÖ'ye Ankara'da büyük tahsisler yapıldığı iddiaları yaygın olarak dillendiriliyor" ifadelerini kullandı.

Sabahattin Önkibar şunları söyledi:

Sağlık bahane. Esas olan Tayyip Erdoğan'ın bazı isimlerin üstünü çizdiği. Bütün bunları kulis bilgisi olarak aktarıyorum. Epey bir zamandır, FETÖ darbesi sonrasıda Melih Gökçek, Kadir Topbaş bağlamında bu tür spekülasyonlar zaten vardı. Son olarak Kadir Topbaş'ın istifa ettiği akşamın ertesinde Melih Gökçek burun kanaması, yüksek tansiyon şikayetiyle hastaneye kaldırılıyor. Ben bunu hastanede Melih Gökçek'i hastanede gören eski bir siyasetçiden bire bir dinledim. Beni aradı. 'Sabah Melih Gökçek ile hastanede karşılaştık. Burnu kanıyordu.' dedi. Ben bunu bu şekilde yazdım. Melih Gökçek ertesi gün, beni şahsen hedef aldı ama hastaneye gittiğini de doğruladı. Olayı doğruladı ama bana da kızgınlığını ifade etti. Ben bir haberi topluma duyurdum. Hadise şu. FETÖ'nün siyasi ayağının yüzde 80'i AKP cenahında. Bir bölümü de CHP ve MHP'de. Tayyip Erdoğan bunu biliyor, görüyor. Belediyede dikkat edin. İstanbul'da bugün operasyon yapılabildi ancak. Dolayısıyla birinci boyut FETÖ ile mücadele bağlamında bazı isimlerin alınması. İkinci boyut başarısızlık halleri. Ankara ve İstanbul'da referandumda yüzde 50'nin altına düşmeleri konusu vardı ki Ankara'da Melih Gökçek yüzde 50 küsür oy almıştı. Dolayısıyla Melih Gökçek ile Ankara'da bir daha seçim alınamayacağı değerlendiriliyor. FETÖ'ye Ankara'da büyük tahsisler yapıldığı iddiaları yaygın olarak dillendiriliyor. Ankara'daki fısıltıları aktarıyorum.

ulusal.com.tr

# ankara # AKP # melih gökçek # sabahattin önkibar