Hakan Fidan'ın 'sağ kolu' Basri Aktepe tutuklandı

FETÖ’nün kulağı MİT yöneticisi Basri Aktepe tutuklandı. Türk Ordusu’nu ve vatanseverleri hedef alan, kaset kumpaslarındaki bir numaralı şüpheli Aktepe, hükümetin kapatma kararı aldığı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nı kuran isimler arasındaydı. Aktepe, 1999 yılında emniyetin hazırladığı Fethullahçı polisler listesinin de 15’inci sırasında yer alıyordu.

Hakan Fidan'ın 'sağ kolu' Basri Aktepe tutuklandı

FBI’da eğitildi, Yasa dışı dinlemeler yapan TİB’in kurucuları arasında yer aldı, orduyu ve vatanseverleri hedef aldı. FETÖ’nün kulağı görevini üstlendi, kaset kumpaslarındaki bir numaralı şüpheliydi.

Hükümetin kapatma kararı aldığı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nı kuran Basri Aktepe, FETÖ soruşturmasında tutuklandı.

1996-2005 yılları arasında Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’nda Bilgi İşlem Müdür Yardımcılığı ve Müdürlüğü görevlerini yapan Aktepe’nin ismi bu dönemde sık sık FETÖ ile yan yana anıldı.

MİT’e devredilen Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı’nın başında bir dönem görev yapan Aktepe, 1999 yılında Emniyet Teşkilatı tarafından hazırlanan “Fethullahçı Polisler” listesinde 15’inci sırada yer alıyordu.

Eski İstanbul Organize Suçlar Müdürü Adil Serdar Saçan’ın hazırladığı belgeye göre aralarında Basri Aktepe’nin de olduğu FETÖ’cü polisler devlet görevlileri hakkında komplo hazırlığındaydı. Saçan’ın bu grubun polis içindeki temsilcilerine dair verdiği isimler arasında Basri Aktepe de vardı. Saçan, çalışmasını emniyet içindeki cemaat yapılanması nedeniyle neticelendiremediğini Savcı Nuh Mete Yüksel’e yazdı. Ardından da Adil Serdar Saçan polislikten uzaklaştırıldı. Nuh Mete Yüksel ise kaset tertibi ile tasfiye edildi.

Aktepe’nin adı dönemin CHP lideri Deniz Baykal’ın dinlemelere ilişkin yaptığı açıklamayla da gündeme geldi. Baykal 2008'de dinlemeleri emniyet içindeki cemaat yapılanmasının tertiplediğini söyledi. Baykal’a sunulan rapora göre yasadışı dinlemeleri TİB’de 35 kişilik grup yapıyordu. Bu grubun başında ise Basri Aktepe vardı.

Aktepe, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde makam odasına yerleştirilen “böcek” adı verilen cihazları bulan ekibin başında yer aldı. Bir süre sonra MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın talimatıyla pasif göreve alındı.

1990 yılında İngilizce dil eğitimi için İçişleri Bakanlığı tarafından ABD’ye gönderilen Aktepe ABD’de dil eğitiminin ardından Federal Araştırma Bürosu FBI, Ulusal Akademisi’nde eğitim gördü.

ulusalkanal.com.tr

# hakan fidan # basri aktepe