Anadolu Ajansı hakkında flaş karar! Resmi Gazete'de yayımlandı

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre, Anadolu Ajansı (AA) hakkında bazı kararlar alındı. Kararnamede, "MADDE-2: 14 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 14'üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 'MADDE 14- (1) Başkanlık her yıl kendi bütçesinin Anadolu Ajansı bölümündeki ödeneği aşmamak üzere Anadolu Ajansı ile ençok 5 yıllık sözleşme yapmaya yetkili olup; Anadolu Ajansının faaliyet, bütçe, örgütlenme, insan kaynakları yönetimi üzerinde denetim yetkisine de sahiptir. Bu denetime ilişkin usul ve esaslar Başkanlıkça belirlenir. Yapılacak sözleşmede Anadolu Ajansı yöneticilerinin atanma yolları da belirlenir.'" ifadeleri yer aldı

Anadolu Ajansı hakkında flaş karar! Resmi Gazete'de yayımlandı

Bugün Resmi Gazete'de, CumhurbaşkanlığıKararnamesi yayımlandı.

İletişim Başkanlığı Teşikalı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde, Anadolu Ajansı (AA) hakkında alınan karar da yer aldı.

Buna göre, 33 numaralı kararnamede şu ifadeler yer aldı:

"MADDE-1: 14 sayılı İletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3'üncü maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bent eklenmiş ve sonraki bentler buna göre teselsül ettirilmiştir.

'd) Kamu kurum ve kuruşlarınca uygulanacak kurumsal iletişim standartlarının belirlemek.'

MADDE-2: 14 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 14'üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

'MADDE 14- (1) Başkanlık her yıl kendi bütçesinin Anadolu Ajansı bölümündeki ödeneği aşmamak üzere Anadolu Ajansı ile ençok 5 yıllık sözleşme yapmaya yetkili olup; Anadolu Ajansının faaliyet, bütçe, örgütlenme, insan kaynakları yönetimi üzerinde denetim yetkisine de sahiptir. Bu denetime ilişkin usul ve esaslar Başkanlıkça belirlenir. Yapılacak sözleşmede Anadolu Ajansı yöneticilerinin atanma yolları da belirlenir.'

MADDE-3: 14 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 26'ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan 'Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün' ibaresi 'Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Anadolu Ajansının' şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE-4: Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE-5: Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür."

ulusal.com.tr

# Resmi Gazete # cumhurbaşkanlığı # kararname # Anadolu Ajansı # AA