HDP'li Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş dahil 5 zanlı tutuklandı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 7 vatandaşımızın şehit olduğu terör saldırısı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan HDP'li Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş dahil 5 zanlı tutuklandı.

HDP'li Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş dahil 5 zanlı tutuklandı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Ağaçkorur köyü mevkinde 12 Eylül'de odun toplamaya giden vatandaşların içinde bulunduğu araca PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen terör saldırısı ile ilgili soruşturma devam ediyor.

7 vatandaşın şehit olduğu, 10 vatandaşın da yaralandığı saldırıyla ilgili gözaltına alınan, HDP'li Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş dahil 5 zanlı tutuklandı.

Terörle Mücadele ekiplerince bir adrese düzenlenen operasyonda hakkında yakalama kararı verilen Fatma Ay gözaltına alındı. Ay ile daha önce gözaltına alınan HDP'li Kulp Belediye Başkanı Taş, HDP İlçe Başkanı Abidin Karaman, Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü Şener Aktaş ve Mehmet Emin Ay emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan 5 zanlı da tutuklandı.

Kulp Belediyesine ait bir aracın saldırının gerçekleştiği yerde patlamadan kısa süre önce görüldüğü iddiası ve tanık ifadeleri üzerine Kulp Belediyesi ile HDP Kulp İlçe Başkanlığında aramalar yapılmış, kamera kayıtlarıyla bazı dokümanlara el konulmuştu.

ulusal.com.tr

# diyarbakır # kulp