Singapur zirvesi sonrası Trump'tan tweet

ABD Başkanı Donald Trump, Singapur zirvesinden döner dönmez twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Kim-Trump zirvesi Kore Demokratik halk Cumhuriyeti basınında da geniş yankı buldu.

Trump, Singapur'da gerçekleşen tarihi zirveden döner dönmez Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Trump " Uzun bir yolculuk sonrası yeni döndüm. Ancak şimdi herkes, göreve gelmemden beri kendilerini daha güvende hissedebilir. Artık Kuzey Kore'den bir Nükleer Tehdit yok. Kim Jong-un'la görüşme ilginç ve çok olumlu bir deneyimdi. Kuzey Kore'nin gelecek için büyük bir poyansiyeli var" ifadelerini kullandı.

Trump attığı ikinci tweet'de de "Ben göreve başlamadan önce insanlar Kuzey Kore ile savaşa gireceğimizi varsayıyordu. Başkan Obama, Kuzey Kore'nin bizim en büyük ve en tehlikeli sorunumuz olduğunu söylemişti. Artık değil — bu gece rahat uyuyun!" dedi.

Kim ile zirvenin başlangıcından beri çok iyi anlaştığını belirten Trump daha önce Kim'e ve Kuzey Kore'ye yönelik kullandığı sert ifadelerin dünkü zirveye yol açtığını savundu.

Pyongyang yönetimi ile müzakelerin 'iyi niyetli şekilde sürmesi halinde' Güney Kore ile ortak askeri tatbikatları yapmayacaklarını yineledi ABD Başkanı.

Zirve Kore Demokratik halk Cumhuriyeti basınında da geniş yankı buldu. Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, Trump ile Kim'in birbirlerini ülkelerine davet ettiğini ve iki liderin de daveti kabul ettiğini duyurdu. KCNA ayrıca ABD'nin Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımları kaldırmayı kabul ettiğini belirtti.

ulusal.com.tr

# abd # açıklama # trump # singapur