Bu tatbikat Türkiye'ye karşı

Doğu Akdeniz'deki Türkiye karşıtı cephe, İskenderiye açıklarında buluştu. Mısır, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Medusa tatbikatının onuncusunu başlattı. Bu sefer tatbilata Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri de katılıyor... 6 Aralık'a kadar sürecek Medusa 2020'de katılımcı ülkelerin donanmaları, hava kuvvetleri ve özel kuvvet birlikleri yer alacak. Öte yandan Yunanistan bir kışkırtma daha yaptı. S-300'ler, Girit'te test edildi...

Bu tatbikat Türkiye'ye karşı

Doğu Akdeniz'de suları ısıtan cephe, MEDUSA 2020'de bir araya geldi. Geleneksel olarak Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Mısır arasında yapılan tatbikata ilk kez, Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri de katıldı.

Onuncusu düzenlenen MEDUSA tatbikatı İskenderiye açıklarında başladı...

Tatbikat üç ayrı aşamada yapılacak. Arama-kurtarma, elektronik harp ve yüzey tatbikatları icra edilecek. 30 Kasım'da başlayan ortak tatbşikat, 6 Aralık'a kadar sürecek.

Tatbikatla ilgili katılımcı ülkeler sosyal medya hesaplarından da paylaşım yaptı.

Doğu Akdeniz'deki tatbikatlar isimlendirilmeleriyle de Türkiye'ye mesaj niteliğinde oluyuor. Noble Dina(Nabıl Dina), Nemesis tatbikatları gibi Medusa'nın anlamı da oldukça dikkat çekici.Medusa, Yunan mitolojisinde "gözlerine bakanı taşa çevirdiğine inanılan yılan saçlı, keskin dişli, dişi canavar" anlamına geliyor...

Öte yandan Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandıran Yunanistan Silahlı Kuvvetleri, Girit Adası'nda konuşlu bulunan Ruslara ait S-300 hava ve füze savunma sistemini test etti. Tatbikata Almanya, Hollanda ve ABD'den de askeri personel katıldı.

Testler, Girit atış poligonunda 23-27 Kasım arasında yapıldı.

ulusal.com.tr

# Mavi Vatan # rum kesimi # türkiye doğu akdeniz