Erdoğan'dan kritik açıklamalar: Önceden aramız iyiydi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Latin Amerika ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, ABD ile ilişkilerini değerlendirdi, "önceden aramız çok iyiydi. Birebir toplantılar yaptık. Sonradan mesele benim anlayamadığım şekilde farklı gelişti" dedi. Erdoğan, açılımla ilgili de konuştu.

Erdoğan'dan kritik açıklamalar: Önceden aramız iyiydi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kolombiya, Küba ve Meksika’yı kapsayan Latin Amerika ziyaretinden döndü. Erdoğan dönüş yolunda da kritik açıklamalar yaptı.

Uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, ABD ile ilişkilerini değerlendirdi. Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama’yla ilk göreve geldiği dönemde ilişkilerinin çok iyi olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bizi ‘Beyaz Ev’ denilen yerde ailece ağırladılar. Orada birebir toplantılar yaptık. Bütün bu görüşmelerden sonra baktık mesele anlayamadığım şekilde farklı gelişmeye başladı" dedi.

Erdoğan açılımla ilgili de PKK lideri Abdullah Öcalan'ın yapması beklenen açıklamaya değindi.

Erdoğan, "Doğrusu bu açıklamayı cuma günü bekliyordum. Olmadı. (...) Ama biliyorsunuz uygulama önemlidir. Geçen Nevruz’da da yaptılar açıklamayı ama uygulamadılar. Biliyorsunuz Habur’u da açtığımızda biz barış ve kardeşlik için yapmıştık, bunu onlar şova çevirip lehlerine kullanmak istediler. " dedi.

F tipi örgütle ilgili Kolombiya ve Meksika başkanlarıyla görüşme yaptığını belirten Erdoğan, "Meksika Başkanı bilgileri istedi. Anlattık, orada verdik ama ayrıca büyükelçilik ve Dışişleri kanalıyla tüm bilgileri de vereceğiz." dedi.

Erdoğan, Küba'dan da doktor ithal edileceğini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

# amerika # Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan # küba # latin amerika # f-tipi