F-Tipi örgüte ilk dava resmen açıldı

F-tipi örgüte ilk dava resmen açıldı. Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi, 9 polisin sanık olduğu yasa dışı dinleme iddianamesini kabul etti. Savcı 78 yıla kadar hapisle yargılanacak polisler için delilleri karartabiler diyerek tutuklama istedi.

F-Tipi örgüte ilk dava resmen açıldı

F-tipi örgüte yönelik hazırlanan ilk iddianame kabul edildi, böylece cemaate ilk dava resmen açıldı.

Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen yasa dışı dineleme iddianamesinde suçun örgütlü işlendiği vurgulandı. Adana Başsavcıvekili Ali Doğan, polislerin tekrar tutuklanmasını istedi.

Başsavcıvekili Doğan, sanık polislerin delilleri karartma şüphesine dikkat çekti.

41 sayfalık iddianamede polislerin 31 yıldan 78 yıla kadar hapis cezası istendi. Sanık 9 polise yöneltilen suçlamalar ise "resmi belgede sahtecilik, iftira, suç uydurma, özel hayatın gizliliğini ihlâl ve kişisel verilerin kaydedilmesi" olarak belirtildi.

Polislerin yasa dışı dinlemeleri yoğun suç kastı ile yaptığını belirten savcı, suçun isteyerek ve organize bir şekilde işlendiğini belirtti. Savcı Doğan, sanık polislerin savunmalarına itibar edilmemesi gerektiğini söyledi. "bir yıl boyunca dinlenen birinin hakim veya savcı olduğunun anlaşılmaması imkansızdır" dedi.

Hakim ve savcıların sahte isimlerle dinlenmesini "sehven olmuş" şeklinde açıklayan polisler "dinlediğimiz kişinin hakim, savcı olduğunu fark etmedik" ifadelerini kullanmıştı.

İddianamenin en önemli delili "sanık polislerin ıslak imzalarının yer aldığı ve sahte isimlerle çıkarılmış dinleme talep formları" oldu.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan polislerden 6'sı önce tutuklanmış ardından itirazlar üzerine serbest bırakılmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# ilk dava