ADD Çankaya'da seçimler iptal

Atatürkçü Düşünce Derneği Çankaya Şubesi Genel Kuruluna, seçimlerin iptali damga vurdu. Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminaoğlu'nun divan başkanı olduğu seçimde pek çok usulsüzlük yaşandığını söyledi. Pusulaların yaklaşık yarısının iptal edilmesi ve çetelede ortaya çıkan uyuşmazlıkların ardından, divan başkanlığı seçimi iptal edilmek zorunda kaldı.

ADD Çankaya'da seçimler iptal

Atatürkçü Düşünce Derneği Ankara Çankaya Şubesi Genel Kurulu yeni yönetimi belirlemek için 26 Ocak Pazar günü toplandı. Kongrede ilk olarak divan başkanlığı seçimi yapıldı. Divan başkanlığına Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Ataman Özdemir aday oldu. Sayım açık bir şekilde yapıldı. Eminağaoğlu divan başkanlığına sayım tamamlanmadan oturdu. Bazı delegeler tekrar sayım yapılmasını istedi ancak yapılmadı.

Divan başkanlığı seçiminin ardından yönetim kurulu, üst kurul delegeliği, denetim kurulu ve disiplin kurulu üyelikleri için seçime geçildi. Üst kurul delegeliği ile denetleme kurulu üyeliğine Mehmet Şadi Ongun aday oldu. Ongun'un üst kurul delegeliği adaylığı divan başkanlığınca iki kurula aday olamayacağı gerekçesiyle iptal edildi. Ardından Ongun itirazda bulundu, yeniden başvuru yapıldı. ADD üyeleri kararın hukuk dışı olduğunu belirterek Ongun'un iki başvurusu için de oy kullandı.

Sandıklar açıldı, oy sayımı yapıldı. Divan başkanlığı, Ongun için üst kurul delegeliği ile denetleme kurulu üyeliği için verilen oyların içinde olduğu oy pusulalarını iptal etti. Ancak ADD üyeleri genel kurulda tüzüğün 23'üncü maddesini hatırlattı. Maddeye göre pusulanın değil oyların geçersiz sayılması gerektiği görüşü dile getirildi, divan başkanı Ömer Faruk Eminoğlu'na tepki gösterildi.

1'inci sandığın sonuçlarına göre 48 geçerli, 40 geçersiz pusula sayıldı. Geçersiz pusulaların oranının yüksek olmasının ardından divan başkanlığına birçok itiraz yapıldı. Çetelede de uyuşmazlıkların ortaya çıkmasının ardından genel kurulda itirazlar daha da yükseldi. Divan başkanı Eminağaoğlu seçimi iptal etmek zorunda kaldı. Seçimin 60 gün içinde tekrarlanacağı bildirildi.

Gergin geçen seçime ADD Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık da katıldı. Altınışık tartışmalar için "seçimlerin örgüt iradesini yansıtması gerekiyor" dedi.

ulusal.com.tr

# çankaya # add