Türkiye'nin tepkisi sonrası ABD'li yetkililer PKK katliamını kınadı

ABD'nin Gara'daki PKK katliamı için yaptığı şartlı taziye açıklamasına Ankara sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerikalı mevkidaşı Antony Blinken ile görüştü. ABD'nin Ankara Büyükelçisi de önce Dışişleri Bakanlığı'na ardından da Milli Savunma Bakanlığı'na çağrıldı. Tepkiler sonrası ABD'den Gara düzeltmesi geldi. Washington yönetimi PKK terör örgütünün yaptığı Gara katliamını kınadı.

Türkiye'nin tepkisi sonrası ABD'li yetkililer PKK katliamını kınadı

Türkiye kararlı durdu ABD yönetimine rest çekti. Tepkiler sonrası ABD'den Gara için düzeltme geldi.

Türkiye ile Washington arasındaki Gara geriliminde Türkiye kararlı duruşunu ABD'li makamlara iletti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü. Görüşmede, ABD tarafından son dönemde yapılan açıklamalarla ilgili duyulan rahatsızlığın dile getirildiği ifade edildi.

Görüşmede Amerikan Dışişleri Bakanı, şehit edilen 13 Türk vatandaşı için taziyelerini iletti ve bundan PKK'nın sorumlu olduğunu aktardı.

Blinken’ın taziye mesajı ve "sorumlu PKK" değerlendirmesi, Dışişleri Sözcüsü Ned Price'ın tepki çeken açıklamasına bir tekzip olarak değerlendirildi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield de önce Dışişleri Bakanlığı'na ardından da Milli Savunma Bakanlığı'na çağrıldı.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, Price’ın açıklamalarının kınandığı belirtilerek, "tepkimiz en kuvvetli şekilde dile getirilmiştir" denildi.

Milli Savunma Bakanlığı da Büyükelçi Satterfield’ın Gara'daki katliamdan terör örgütü PKK'yı sorumlu tuttuklarını teyit ettiğini bildirdi:

''Bakanlığımızda gerçekleyen görüşmede ABD Büyükelçisi Satterfield, Gara'ya düzenlenen harekatta şehit olan personelimiz ve harekat sırasında terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 13 vatandaşımız için taziyelerini sunmuş, Gara'da yaşanan katliamdan terör örgütü PKK'yı sorumlu tuttuklarını teyit etmiştir.''

# ankara # pkk # operasyon # abd pkk # Ned Price # Mevlüt Çavuşoğlu # Milli Savunma Bakanlığı # şehit # vatandaş # gara # dışişleri bakanlığı # Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu # abd türkiye # Vatandaşlar # türkiye abd # kınama # Antony Blinken # Türkiye tepki # blinken # Gara Katliamı # PKK katliamı # PKK ABD # David Satterfield # Gara operasyonu # abd kınama # Türkiye kınama # Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken # Ankara Büyükelçisi David Satterfield # şehit vatandaşlar