Melbourne'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Avusturalya'nın Victoria eyaletinde Kovid-19 vakalarında yaşanan artış nedeniyle “felaket durumu” ilan edildi. Bölgede kısmi sokağa çıkma kısıtlaması uygulanırken çok sayıda faaliyet sınırlandırıldı.

Melbourne'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Avustralya’nın Victoria eyaletinde vakalarda artış yaşandı. Yönetim alarm verdi.

Victoria eyaletinde son 24 saatte 671 kişi yeni tip koronavirüse yakalandı. 7 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Yürürlükteki kısıtlamalar 4'üncü seviyeye yükseltildi. . Ülkede “felaket durumu” ilan edildi.

Eyaletin en büyük kalabalık şehri Melbourne’de ise akşam saat 20 ve sabah saat 5 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Önlemler kapsamında açık havadaki egzersizler günde 1 saatle sınırlandırıldı. Hane başına sadece 1 kişi, evine 5 kilometre mesafede alışveriş yapabilecek. Çarşamba gününden itibaren tüm öğrenciler uzaktan eğitime devam edecek.

Toplu taşıma araçları geceleri kısıtlanacak. Düğünler perşembe gününden itibaren yasaklanacak. Cenaze törenleri 10 kişinin katılımıyla yapılacak. Kafe ve restoranlar paket servisine açık olacak.

12 yeni vakanın kaydedildiği Yeni Güney Galler eyaleti yönetimi ise maske takılması tavsiyesinde bulundu. Halkın bir araya geldiği yerlerin yanı sıra toplu taşıma araçlarında maske takılması önerildi.

Son haftalarda Victoria ve Yeni Güney Galler’deki vaka artışı ile birlikte Avustralya’da virüse yakalananların sayısı 17 bin 920’ye çıktı. Aktif vaka sayısı da 7 bin 206’ya yükseldi.

ulusal.com.tr

# Kovid19 # avusturalya