HDP'ye büyük operasyon

Türk Ordusu dağlarda Türk Yargısı da şehirlerdeki PKK-HDP'ye büyük darbeler indiriyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 6-8 Ekim "Kobani" olayları ile ilgili büyük bir operasyon başlattı. 82 kişilik gözaltı listesinde Kandil'deki PKK yöneticileri ve HDP'nin MYK üyeleri, milletvekilleri ile belediye başkanları yer aldı. Ankara merkezli 7 ildeki operasyonlarda Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Ali Ürküt ve Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ile birlikte 20'den fazla kişi gözaltına alındı.

HDP'ye büyük operasyon

PKK Kandil'den iç savaş çağrısı yaptı. HDP halkı sokağa dökerek bunu şehirlerde uygulamaya çalıştı. Şimdi ise kanlı terör eylemlerinin failleri için yargı önünde hesap vakti geldi çattı.

Türk Yargısı düğmeye bastı, "Kobani" olaylarının faillerine yönelik büyük çaplı operasyon başlattı. PKK'nın dağ kadrosu ve HDP'de siyaset yapan isimler kıskaca alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 6-7-8 Ekim 2014’te halkı sokağa çağırarak çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan Kobani olaylarına ilişkin soruşturma başlattı. Ankara merkezli 7 ilde operasyon başlatılan operasyonda 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İlk dalgada en az 20 kişi yakalandı.

Operasyonun odağında halkı sokaklara çağırarak iç çatışma çıkaran terör örgütü PKK’nın dağ kadrosu ve siyasi uzantısı HDP’li isimler yer aldı. Kandil'de çekilen bu karedeki örgütün sözde üst düzey yöneticisi Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı.

PKK'nın siyasi uzantısı HDP’li çok sayıda isim hakkında da başsavcılık gözaltı emri verdi. Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, eski milletvekili Sırrı Süreyya Önder, RTÜK Üyesi Ali Ürküt ve eski milletvekili Altan Tan gözaltı kararı verilen isimlerden oldu.

Gözaltı kararı verilen isimler arasında dağ kadrosundan, Ali Haydar Kaytan, Rıza Altun, Zübeyir Aydar, Remzi Kartal, Sabri Ok, Salih Müslüm Muhammed, kadın yapılanmasından Azime Yılmaz ve Hacire Ateş ile siyaset yapan eski milletvekilleri Ayla Akat Ata, Nazmi Gür, Emine Beyza Üstün, Emine Ayna, HDP Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri Alp Altınörs ile Cihan Erdal yer aldı.

Ankara Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada şüpheliler hakkında defalarca kez işlendiği tespit edilen 9 ayrı suçlama yer aldı. Nitelikli adam öldürmeye teşebbüs, yağma, Atatürk'ü Koruma Kanunu'na muhalefet ve Türk Bayrağını yakma bu suçlardan bazılarından oldu. Açıklamada, 35 ildeki Kobani eylemleri sırasında 37 kişinin hayatını kaybettiği, 326 güvenlik görevlisi ile 435 vatandaşın yaralandığı belirtildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince şüphelilere yönelik operasyonda şu ana kadar en az 20 kişi için gözaltı işlemi yapıldı. Ayhan Bilgen Kars’taki evinde, Sırrı Süreyya Önder ise Aksaray’da kaldığı otelde güvenlik güçlerince emniyete götürüldü.

Gözaltına alınarak sağlık kontrolü tamamlanan şüphelilerin Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirileceği de öğrenildi. İlk ifadelerin emniyette alınmasının ardından şüpheliler Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nda görevli savcıların karşısına çıkacak.

Operasyonun ardından PKK’nın siyasi uzantısı HDP’den de bir açıklama geldi. Eş Genel Başkan Mithat Sancar operasyonun HDP’yi bitirmeye yönelik olduğunu söyledi.

ulusal.com.tr

# kobani # hdp # selahattin demirtaş # Figen Yüksekdağ Şenoğlu