Tillerson: İran ve Rusya, batının imkanlarını sunamaz

Amerika Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, rotasını Avrasya'ya çeviren Türkiye'ye çağrı yaptı. Tillerson, "İran ve Rusya, Batı toplumlarının sağlayabileceği ekonomik ve siyasi faydaları Türk toplumuna sunamaz" dedi.

Tillerson: İran ve Rusya, batının imkanlarını sunamaz

Amerika ile çetin bir sürecin içerisine giren Türkiye'nin, Rusya ve İran ile oluşturduğu ittifak, Amerika Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un gündemindeydi.

Rusya ve İran'ı hedef alan açıklamalar yapan Tillerson, Washington'ın rahatsızlığını dile getirdi. Amerikalı Bakan, 'İran ve Rusya, Batı toplumlarının sağlayabileceği ekonomik ve siyasi faydaları Türk toplumuna sunamaz" dedi.

Türkiye'nin hala bir NATO müttefiki olduğunu hatırlatan Tillerson, İran'a da gözdağı verdi. İran için "Kuzey Kore tehdidi" benzetmesi yaptı. Tillerson Avrupa'ya seslendi, "Avrupalı ortaklarımızdan, İran'ın zararlı adımlarına karşı bizimle beraber durmalarını istiyoruz. İran rejimi Batılı ilkelerle uyumsuzdur. Ne ABD ne de Avrupa, kucağında bir başka Kuzey Kore tehdidi bulmak ister" dedi.

"Son dönemde dirilen Rusya tehdidinin farkındayız" diyen Tillerson, bundan dolayı Avrupa'daki savunma ve caydırıcılık taahhütlerini güçlendirdiklerini belirtti.

Amerikalı Bakan, Suriye'de terörle mücadelede hala ortak çıkarları olduğunu belirterek belli alanlarda işbirliği yürütebileceklerini de ekledi.

ulusal.com.tr

# Rex Tillerson # Avrasya