Taşeron işçileri için kadro adımı

Yüz binlerce kamu işçisinin maaşına yapılan zamların yanı sıra özlük haklarında da önemli adımlar atıldı. Toplu iş sözleşmesi çerçeve protokolünde kamu kurumlarında hâlâ taşeron olarak çalışan işçilerin kadroya geçirilmesi için harekete geçilecek. Geçici işçilerin daimi olarak istihdamına yönelik de yasal düzenleme yapılacak.

Taşeron işçileri için kadro adımı

Kamudaki taşeronişçilerin kadroya geçirilmesi için çalışmalar hızlandı. Söz konusu adım anlaşma protokolünde de yer aldı.

Yaklaşık 700 bin kamu işçisinin 2021-2022 yıllarında maaşlarına toplamda yüzde 17’lik bir zam artışı yapıldı. En düşük maaş 4 bin 100 liraya yükseltildi.

Toplu iş sözleşmesi protokolünde sadece maaş zammı değil kamu işçisinin özlük haklarına ilişkin de kritik maddeler yer aldı.

En önemli adım işçi sınıfının kanayan yarası, taşeron işçilerle ilgili madde oldu. 696 Sayılı KHK ile kamuda çalışan ancak taşeron olarak istihdam edilen işçilerin kadroya geçirilmesi için çalışmaların hızlandırılacağı belirtildi.

Taşeron işçilerin hastalık, eş durumu gibi zorunlu nedenlerle iş yeri değişikliği hakkının verilmesi için de yasal düzenleme yapılacağı protokol maddesine eklendi.

Bir diğer önemli değişiklik de geçici işçiler için yapılacak. Kamu kurum ve kuruluşlarında geçici işçi olarak çalışan emekçilerin daimi kadroya geçirilmesi için yasal düzenleme çalışmasının başlatılacağı ifade edildi.

# Kamu # işçi # toplu iş sözleşmesi # taşeron # kadro # taşeron işçileri