Her ilde dinleme yapıldığı ortaya çıktı

7 bin kişi hakkındaki yasa dışı dinlemenin, her il için geçerli olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü. Güvenlik ve istihbarat kulislerinde konuşulan bilgiye göre, Fethullahçı örgütlenme her ilde yaygın şekilde dinlemeler yaptı. Fethullahçı polislerin, şehirlerin önde gelen kişilerinin yanı sıra çok sayıda bürokrat ve yurttaşı dinlediği de konuşuluyor.

Her ilde dinleme yapıldığı ortaya çıktı

Fethullahçı örgütlenmenin Türkiye'deki bütün illerde dinleme ağı kurduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Güvenlik ve istihbarat kulislerinde konuşulan bu konuyu Vatan Yazarı Murat Çelik köşesine taşıdı.

Güvenilir kaynakların da doğruladığı dinlemelerin, Emniyet'teki Terör ve Organize Suçlar Şubeleri'nde yuvalanan Fethullahçılar aracılığıyla yapıldığı belirtiliyor.

Bu yolla binlerce kişinin dinlendiği ifade ediliyor. Dinlemelerin şehirlerdeki bürokratlar ve siyasetçiler başta olmak üzere toplumun her kesimini kapsadığı kaydediliyor.

7 bin kişinin F Tipi örgütlenme tarafından dinlenmesi skandalını hatırlatan kaynaklar, her ilden bir listenin çıkabileceği bilgisini veriyor.

Kulislerde konuşulan dinleme olayının somut iki örneği ise İstanbul ve Mersin. 7 bin kişinin dinlenmesiyle ilgili skandal ile ilgili açıklama yapan İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu, 2 bin 280 kişinin telefonunun dinlendiğin ve seslerinin kaydedildiğini açıkladı.

Mersin'de de ildeki bütün siyasi partilerin dinlendiğini İçişleri Bakanı Efkan Ala açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr

# tayyip erdoğan # fethullah gülen # dinleme