Üç liderin yaptığı zirvesinin ayrıntıları ortaya çıktı

Çankaya Köşkü’nde yapılan terör zirvesinin ayrıntıları ortaya çıktı. Başbakan Binali Yıldırım terörle mücadelede güvenlik güçlerine tam yetki verdiklerinin bilgisini paylaştı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da akılcı ve bilimsel bir mücadele politikası benimsenmesi gerektiğini belirtti. MHP lideri Devlet Bahçeli de 8 maddelik terörle mücadele önerisi sundu.

Üç liderin yaptığı zirvesinin ayrıntıları ortaya çıktı

İstanbul'daki terör saldırısı sonrası Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaorğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yaptığı liderler zirvesine ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Zirvede Yıldırım, güvenlik güçlerine tam yetki verdiklerini söyledi, "Bu yetkileri sonuna kadar kullanmaları için talimatını verdik" dedi.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın önemini de vurgulayan Yıldırım, PKK ve IŞİD konusunu harita üzerinde anlattı.

Terörle mücadelede her türlü desteğe vermeye hazır olduklarını belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu da, akılcı ve bilimsel bir terör politikasına ihtiyaç olduğunu savundu.

MHP Lideri Bahçeli de toplantıya ajandasındaki 8 maddelik öneriyle geldiği öğrenildi. Bahçeli'nin liderlere sunduğu öneride, “terörle mücadele teröristle mücadele değildir” vurgusu yer aldı.

"İlk olarak terörizmle mücadele vizyonu geliştirilmelidir. İkinci aşamada terörle mücadele konsepti oluşturulmalıdır. Üçüncü aşamada terörle mücadele stratejisi ortaya konulmalıdır. Dördüncü aşamada başta hükümet olmak üzere ülkemizdeki bütün unsurlara görev yükleyen terörle mücadele siyaseti oluşturulmalıdır. Beşinci aşamada, terörle mücadelede kitle kazanma programı devreye sokulmalıdır."

Kılıçdaroğlu ile Bahçeli arasında bir de HDP polemiği yaşandı. MHP Lideri, "CHP ile HDP yan yana görüntüsü oluşuyor" diyerek çekincelerini anlattı. Kılıçdaroğlu da “HDP ile CHP'nin ayrı siyasi partiler” dedi, HDP’li vekillerin tutuklanmasına karşı olduklarını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

# lider