100'e yakın ismi emniyete verdi

Reyhanlı'daki bombalı saldırının planlayıcısı Yusuf Nazik, kendisiyle bağlantılı 24 isim verdi. Bu isimlerden bazıları ilk kez kayıtlara geçti. Nazik, 31 sayfalık ifadesinde suçlamaları kabul etti ve etkin pişmanlıktan yararlanmak istedi. Şimdi yeni bir operasyon dalgası bekleniyor...

Reyhanlı bağlantılı 24 isim verdi. Bu isimlerden bazıları ilk kez kayıtlara geçti. Reyhanlı bombacısı Yusuf Nazik'in ifadesi ortaya çıktı.

"Yapmış olduğum tüm eylemlerden ve vermiş olduğum tüm talimatlardan dolayı pişmanım. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istiyorum."

Yusuf Nazik, MİT tarafından Suriye'nin Lazkiye kentinde yakalanmasının ardından 12 Eylül'de Ankara emniyetine teslim edilmişti. Ankara emniyetinde yaklaşık 12 gün boyunca sorgulandı. Terörle mücadele polisi şüphelinin sorgu işlemlerini tamamladı ve Ankara adliyesine sevk etti.

O andan öğle saatlerine kadar Yusuf Nazik soruşturma savcısına ifade verdi. Peki, yaklaşık 31 sayfa ifade veren Yusuf Nazik sorgusunda ne dedi?

Saldırının tüm ayrıntılarını verdi Reyhanlı bombacısı, nasıl planladığını söyledi ve "pişmanım" dedi. Yani, Yusuf Nazik verdiği beyanlar doğrultusunda kendisine ceza indirimi yapılmasını talep etti.

Nazik, Reyhanlı saldırısında rol alan ancak ne sanık ne de iddianameye şüpheli olarak girmeyen bir çok ismi teşhis etti. 14'ü Reyhanlı saldırısıyla alakalı 24 isim verdi. Bu kişilerin saldırıda nasıl rol aldığını tek tek anlattı. Şimdi savcılık bu isimler üzerine yoğunlaştı. Nazik'in verdiği bilgiler doğrultusunda yakalama kararı çıkartılması ve operasyon yapılması bekleniyor.

Yusuf Nazik, ifadesinin tamamlanmasıyla birlikte Reyhanlı davası yargılamasına bakan Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne teslim edildi. Bu süreçten sonra Nazik, mahkemede hakim karşısına çıkacak. Ardından da savunması alındıktan sonra tutuklanarak ceza evine gönderilecek.

ulusal.com.tr

# reyhanlı # yusuf nazik