Mahkeme 'silah değildir' dedi 23 kişi beraat etti

Haziran direnişine katıldıkları için gözaltına alınan 23 kişi hakkında hazırlanan iddianame savcının elinde kaldı. Savcı ile mahkeme arasındaki iddianame restleşmesi sonrası mahkeme son kararını verdi. Mahkeme "Maske, baret, deniz gözlüğü, motorcu kaskı, flama, sirke, solüsyon, sargı bezi silah değildir" diyerek duruşma yapmadan 23 kişinin beraatine karar verdi.

Mahkeme 'silah değildir' dedi 23 kişi beraat etti

Haziran direnişinde gözaltına alınan 23 kişi hakkında hazırlanan ve savcı ile mahkeme arasından tartışmaya neden olan iddianame krizi sonuçlandı. İstanbul 50'nci Asliye Ceza Mahkemesi hakimi ise "deniz gözlüğü silah değil" dedi, duruşma yapmadan 23 kişinin beraatine karar verdi.

Savcı Nazmi Okumuş, Haziran direnişine katıldıkları için gözaltına alınan 23 kişi hakkında iddianame hazırlamış ve deniz gözlüğü ile gaz maskesini delil olarak iddianameye eklemişti.

Ancak mahkeme "Maske, baret, deniz gözlüğü, motorcu kaskı, flama, sirke, solüsyon, sargı bezi silah değildir." dedi, iddianameyi savcıya geri gönderdi.

Bunun üzerine Savcı Nazmi Okumuş, "Taksim’e yüzmeye gitmediler ya" diyerek iddianameyi tekrar mahkemeye yolladı. Ve o iddianame ile ilgili nihai karar sonunda çıktı.

İstanbul 50'nci Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Halil İbrahim Çelebi, yeniden "Gaz maskesi ve deniz gözlüğü silah değildir" dedi ve 23 kişi hakkında beraat kararı verdi.

ulusalkanal.com.tr

# mahkeme # eylem # beraat # gezi parkı # Maske # baret # flama # sirke # solüsyon # sargı bezi