Rusya'dan ilk turist kafilesi Antalya'ya indi

Ve beklenen kafile geldi. 2 aylık aradan sonra Rus turistler yeniden Türkiye’de. Rusya'nın başkenti Moskova'dan kalkan uçak, 132 yolcusuyla sabahın erken saatlerinde Antalya Havalimanı'na indi. Gün boyunca da 44 uçak ile 12 binden fazla Rus turist kente ulaştı. Uçuşların yeniden başlamasıyla turizmin hareketlenmesi bekleniyor.

Rusya'dan ilk turist kafilesi Antalya'ya indi

Turizmcilerin dört gözle beklediği Rus turistler gelmeye başladı. Rusya'dan turistkafilesini taşıyan ilk uçak Antalya'ya indi.

Kovid-19 nedeniyle Rusya tarafından 15 Nisan’da Türkiye’ye yönelik uçuş kısıtlaması başlatılmıştı. Bu kısıtlama 22 Haziran itibarıyla sona erdi. 2 aylık aradan sonra Rus turistler yeniden gelmeye başladı.

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Vnukova Havalimanı'ndan kalkan THY'ye ait uçak, 132 yolcusuyla saat 05.40'da Antalya Havalimanına iniş yaptı.

Uçaktan inen Rus turistler, termal kameralardan geçip havalimanına girdi. Kafile, pasaport işlemlerinin ardından salgın tedbirleri kapsamında valizlerini alıp, servislerle konaklayacakları otellere hareket etti.

Rus turistler Türkiye'de olmaktan mutlu olduklarını ve tatil yapmak için sabırsızlandıklarını söyledi.

Turistler Antalya'yı, kentin turizmcileri de onları ağırlamayı özledi. Hasret sona erdi. Gün boyunca 44 uçak ile 12 binden fazla Rus turist kente indi.

Uçuşların yeniden başlamasıyla kentte turizmin hareketlenmesi bekleniyor. Otel yöneticisi Bülent Okay, gelişmeleri Ulusal Kanal’a değerlendirdi.

Rus Tur Operatörleri Birliği’nden de konu ile ilgili açıklama geldi. Sputnik’e konuşan ATOR Başkanı Maya Lomidze, Türkiye’de eylül sonuna kadar yaklaşık 3 milyon turistin tatil yapabileceğini söyledi.

# türkiye # rusya # antalya # türk # turist # turizm # moskova # otel # kafile # rus turist # turizmci