İran'dan Ermenistan iddialarına yalanlama

Ermenistan'ın saldırılarına karşı Azerbaycan'a İran'dan tam destek geldi. Tahran yönetimi, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü konusunda kararlı mesajlar verdi. İran Hükümet Sözcüsü, Türkiye, İran ve Rusya'nın devreye girebileceğini söyledi. İran sınırından Ermenistan'a askeri destek sağlandığı iddiaları da İran tarafından kesin bir dille yalanlandı. Üstelik, önlem için Ermenistan'a giden kamyonların transit geçişi de durduruldu. İran dini lideri Hamaney'in temsicisi de Azerbaycan'a destek mesajı yayınladı.

İran'dan Ermenistan iddialarına yalanlama

Kafkaslarda Astana rüzgarı esiyor. İşgalci Paşinyan hükümetine karşı vatan savunmasında olan Azerbaycan'a İran'dan tam destek geldi.

Tahran yönetimi Erivan'ın saldırılarına cephe hattında sert karşılık veren ve sıcak çatışmada olan Azerbaycan'a destek mesajlarını peş peşe yayımlandı.

Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü konusunda net tutum ortaya koydu. Rebi, "İran'ın, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün tanınması ve buna uyulması konusundaki tutumu oldukça açıktır." dedi. Türkiye-İran ve Rusya'nın çözüm için hazır olduğunu belirtti.

İran Dini Lideri Ali Hamaney'in Azerbaycan temsilcisi Hüccetülislam Ocaq Nejad da, yaptığı açıklamada Azerbaycan'ı Ermenistan işgalinden kurtardığı bölgeler için tebrik etti. Şehitler için başsağlığı diledi. Bakü'ye destek çıktı.

Hamaney'in Erdebil Eyaleti temsilcisi Ayetullah Ameli de yaptığı açıklamada, Azerbaycan yönetiminin işgal altındaki topraklarını kurtarmak için verdiği mücadele "meşrudur" dedi.

Tahran Yönetimi Ermenistan'a destek iddialarını da yalanladı. İran sınırından Ermenistan'a silah ve askeri malzeme taşındığı iddialarına yanıt, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade'den geldi.

İran'ın Doğu Azerbaycan eyaleti Vali Yardımcısı Aliyar Rastgo da transit geçişlerin geçişlerin durdurulduğunu duyurdu.

ulusal.com.tr

# iran # Ermenistan # Said Hatibzade