CHP'den Meclis Başkanı'na 'Erdoğan' şartı

Meclis başkanının bölücü anayasa masası çağrısı için CHP şartlarını açıkladı. CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi ile ilgili sözlerini geri almasını istedi. Erdoğan, Altay'ın açıklamalarına Fildişi'nden yanıt verdi, "Zaten CHP, Anayasa Mutabakat Komisyonu'ndan çekilmedi mi?" ifadelerini kullandı.

CHP'den Meclis Başkanı'na 'Erdoğan' şartı

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Altay bölücü anayasa masasına dönmek için şartlarını açıkladı.

Engin Altay açıklamasında "CHP olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Anayasa Mahkemesi ile ilgili sözlerini düzeltmedikçe, yeni anaysa masasına dönmeyeceklerini" söyledi.

Tayyip Erdoğan'ın sözlerini hatırlatan Altay, "Anayasa kararlarına uymayacağını beyan eden biriyle anayasa yapmak mümkün mü?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Anayasa Mahkemesi'nin Dündar ve Erdem Gül hakkında verilen hak ihlali kararını tanımadığını ve karar uymayacağını" ilan etmişti.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın bölücü anayasa masasının yeniden kurulması için mecliste grubu bulunan siyasi partilere mektup yazmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da meclis başkanın mektubuna bizzat karar vereceğini söylemişti.

ulusalkanal.com.tr

# chp # ismail kahraman # engin altay