Aziz Yıldırım cezaevine mi girecek?

Ve Şike davasında beklenen karar olumsuz çıktı. Yargıtay Başsavcılığı, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın itirazını reddetti. Karar İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Bu karara göre, Yıldırım ve ceza alan diğer isimler yeniden cezaevine girecek. İç hukuk yolları tükenen Şike davası için beklenen tek karar ise, Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuru!

Aziz Yıldırım cezaevine mi girecek?

Yargıtay'dan Fenerbahçelileri üzen karar geldi, Başkan Aziz Yıldırım bir kez daha cezaevine girme riskiyle karşı karşıya kaldı.

Yargıtay tarafından onanan Şike davasındaki cezasına itiraz eden Aziz Yıldırım, olumsuz sonuç aldı. Yargıtay Başsavcılığı, Aziz Yıldırım'ın Şike Davası'na yaptığı itirazı reddetti.

Başsavcılık, Yıldırım'ın kesinleşen cezasının uygulanması için dosyayı İstanbul Başsavcılığı'na gönderdi. Yıldırım için cezaevi uygulaması, karar infaz savcılığının eline ulaşınca başlayacak. Savcılık bu karara göre Yıldırım'a çağrı yapacak, "cezaevine girin cezanızı çekin" diyecek.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım 2 yıl 2 ay daha cezaevinde kalacak. Ancak Yıldırım cezaya karşı hukuki yolları tükenmiş değil.

Ret kararının ardından gözler, Aziz Yıldırım'ın bireysel başvuru yaptığı Anayasa Mahkemesi'ne çevrildi. "Adil Yargılanma hakkının ihlal edildiği" şikayetiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuran Yıldırım için iç hukuktaki tek yol Yüksek Mahkeme olacak.

Kimi hukukçulara göre, Aziz Yıldırım infazının ertelenmesini isteyebilir. Eğer savcılık erteleme talebini kabul ederse, infaz 6 ay boyunca iki kez ertelenebilecek.

ulusalkanal.com.tr

# fenerbahçe # aziz yıldırım # İtiraz # yargıtay # red