Vatan Partisi Öncü Kadın 11. Olağan Kurultayı'nı yaptı: Meltem Ayvalı yeniden Öncü Kadın Genel Başkanlığına seçildi

Vatan Partisi Öncü Kadın 11’inci Olağan Genel Kurultayı’nı Ankara’da topladı. Öncü Kadın Genel Başkanlığı’na Meltem Ayvalı yeniden seçildi. Kurultayda, Öncü Kadın’ın kadın kitle örgütlerinde çalışma yapması hedefi öne çıktı. Yeni döneme ilişkin kurultayın diğer kararlarında uyuşturucuyla mücadele ve kadının üretimdeki rolü oldu.

Vatan Partisi Öncü Kadın 11. Olağan Kurultayı'nı yaptı: Meltem Ayvalı yeniden Öncü Kadın Genel Başkanlığına seçildi

Haber: Seda Akyüz - Kamera: Tansev Kara / Uğur Pideci

Milli demokratik kadın hareketinin öncüleri Ankara’da buluştu. Yeni dönem için kritik kararlar alındı.

Vatan Partisi Öncü Kadın 11'nci Olağan Kurultayı'nı Ankara’da topladı.

Kurultaya Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Genel Sekreter Özgür Bursalı, parti yönetimi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Tülin Oygür de katıldı.

Diyarbakır’da HDP/PKK’ya bayrak açan anneler de kurultayda yer aldı. Ak Hayatlar Derneği Başkanı Derya Ülger, Dünya Anadolu Dernekleri Federasyonu Başkanı Müjgan Erdem ve İyi Parti Yöneticisi Kıymet Polat da katılımcılar arasındaydı.

Divan başkanlığı seçimlerinin ardından kurultayın açılış konuşmasını Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı yaptı.

Yeni dönemin hedeflerinin belirlendiği kurultayda kitle örgütlerine yerleşmenin önemine vurgu yapıldı.

Meltem Ayvalı konuşmasında, ''Öncü Kadın 11. Olağan Genel Kurultayı’na şu kararı almayı öneriyoruz: Kitle örgütlerine yerleşiyoruz! Bütün Öncü Kadınlar kitle örgütüne diyoruz!'' dedi.

Ayvalı’nın ardından Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek kadınlara seslendi. Perinçek, yükselen kadın hareketinde Öncü Kadın’ın rolüne dikkat çekti.

- Kadına şiddete karşı mücadelede bayrağı daha da yükseltiyoruz. Fonlanan kadın değil milli kadın diyoruz. Devlete karşı kadını harekete geçiren emperyal faaliyetlerine karşı dimdik durma sözünü veriyoruz.

ÖNCÜ KADIN KURULTAYI'NDA UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE HEDEFİ KONULDU

Toplumun en önemli sorunun uyuşturucu olduğu belirtilen kurultayda sorunun çözümü için öneriler de sıralandı.

SİYASİ PARTİLERİN KADIN KOLLARINA ÇAĞRI

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Tüln Oygür de kurultayda bir konuşma yaptı. Oygür, tüm siyasi partilerin kadın kollarını CKD’de örgütlenmeye çağırdı.

# öncü kadın