Afganistan'da bombalı saldırı: 15 ölü 34 yaralı var

Afganistan’ın başkenti Kabil’de terör saldırıları düzenlendi. Ülkenin en büyük askeri hastanesine yapılan bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 15 kişi öldü, 34 kişi yaralandı. Öte yandan Afganistan’da yenilen ABD’nin de Kabil yönetimine karşı terör örgütü DEAŞ’ı eğitip donatmaya başladığı ortaya çıktı.

Afganistan'da bombalı saldırı: 15 ölü 34 yaralı var

ABD’nin yenildiği ve kaçarak terk ettiği Afganistan’ın başkenti Kabil’de bombalı saldırı düzenlendi. Terör saldırısının hedefi ülkenin en büyük askeri hastanesiydi. İlk belirlemelere göre 15 kişi yaşamını yitirdi.

Saldırı Kabil’deki Davud Han askeri hastanesi girişinde düzenlendi. Hastane önündeki bombalı saldırını ardından hastane çevresinde ikinci bir patlamanın daha meydana geldi kaydedildi.

Bölge kaynakları, hastane girişindeki ilk patlamanın ardından bölgeye Afganistan Ordusuna bağlı özel kuvvetlerin sevk edildiğini ve saldırganlarla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığını aktardı. Saldırıyı düzenleyen kişilerin hastaneye giremeden etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Hastanede tedavi görenlerin ambulanslarla diğer hastanelere nakledildiği belirtildi. El Cezire, saldırılarda 19 kişinin öldüğünü, 43 kişinin yaralandığını bilgisini geçti.

Afganistan’da yenilen ABD’ninse Kabil yönetimine karşı terör örgütü DEAŞ’ı eğitip donatmaya başladığı ortaya çıktı. Yeni Şafak Gazetesi’nin Amerikan Wall Street Journal gazetesinden aktardığı habere göre ABD’nin Afgan ordusunda istihbarat ve savaş teknikleri eğitimi verdiği askerler Taliban’a karşı savaşmak için DEAŞ saflarına katıldı.

Afganistan yönetimi, DEAŞ’lı teröristlerin 2019 yılında Suriye ve Irak’tan hava yolu aracılığı ile geldiğini, bu transferi de ABD kuvvetlerinin yaptığını açıklamıştı. ABD’nin eski başkanı Trump, 2016’daki seçim kampanyaları sırasında DEAŞ’ı Obama’nın kurduğunu ve dönemin Demokrat Parti adayı Hillary Clinton’ın da Obama’ya yardım ettiğini açıklamıştı.

# abd # deaş # terör # Afganistan # bombalı saldırı # kabil # ABD Afganistan # Afganistan bombalı saldırı # afganistan bombalı saldırısı # Afganistan saldırı # Afganistanda saldırı # Afganistan terör saldırısı