“Bu CD'lerle ceza verilemez“

Poyrazköy operasyonunda ele geçirildiği öne sürülen CD'lerin hukuka aykırı olduğuna karar verildi. Kararı veren İstanbul Anadolu 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi, "bu CD'lerle ceza verilemez" dedi. İstanbul ve İzmir "Askeri Casusluk" davalarında benzer şekilde sadece dijital verilerle esir edilen onlarca subay ise özgürlük bekliyor.

Poyrazköy davasında kullanılan delillerin hukuki olmadığı mahkeme kararıyla tespit edildi.

İstanbul Anadolu 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi Poyrazköy operasyonunda bulunduğu öne sürülen ve imajları alınmayan CD'lerin delil kabul edilemeyeceğine hükmetti. Mahkeme kararında "içinde suç unsuru olduğu iddia edilen CD'lerin hukuka aykırı elde edildiği" vurgulandı.

Emekli SAT Komandosu Ergin Geldikaya evinde bulunduğu öne sürülen CD'ler nedeniyle yargılandığı davada bu gerekçeyle beraat etti. SAT Komandosu Geldikaya mahkemenin hukuka aykırı dediği bu CD'lerle tutuklandı ve 27 ay cezaevinde kaldı.

Kararı Ulusal Kanal'a değerlendiren Ergin Geldikaya, "tahliyeleriyle boşalan koğuşların artık kumpasçıları beklediğini" söyledi.

Geldikaya, bu kararın diğer davalar için de emsal olacağını vurguladı.

Yargılaması devam eden İzmir "Askeri Casusluk" davası ile Anayasa Mahkemesi kararı beklenen İstanbul "Askeri Casusluk" davalarında bu şekilde elde edilen hukuksuz dijital delillerle esir edilen onlarca subay hala özgürlük bekliyor.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

KAMERA: İNANÇ SARAÇOĞLU

ulusalkanal.com.tr