Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Gabriel ile görüştü

Almanya ile Türkiye arasındaki gerginlik sürerken Alman Dışişleri Bakan Sigmar Gabriel, Türk vatandaşlarına hitaben Bild gazetesine bir mektup yazdı. Alman Bakan mektubunda "Türkiye'ye yapılan ekonomik yardımların yeniden gözden geçirileceğini ve Avrupa'da da net bir tutum için girişimlerde bulunacaklarını" söyledi " Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu bu gelişme sonrası Alman mevkidaşını telefonla aradı.

Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Gabriel ile görüştü

Ankara, Berlin ile yaşanan gerilimi dindirmek için açıklamaların tonunu düşürdü. Almanya ise karşı girişimleri sürdürüyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Bild gazetesine Almanya'daki Türk vatandaşlarına hitaben bir mektup yazdı. Mektupta "Türkiye'ye yapılan ekonomik yardımların gözden geçirileceği ve Avrupa'da da net bir tutum için girişimlerde bulunulacağı" ifadeleri yer aldı.

Gabriel, İstanbul Büyükada'daki 15 Temmuz toplantısına katıldığı tespit edilen ve gözaltına alınarak tutuklanan Alman vatandaşı için "Türkiye'de suçsuz Alman vatandaşları tutuklanmaktadır. Alman Hükümeti olarak tepki vermeden seyirci kalmamız mümkün değildir." dedi.

Alman hükümetinin Türk siyaseti karşısındaki politikalarının değişeceğini belirten Sigmar Gabriel, bu durumun Türkiye'deki insanlara ve Almanya'da yaşayan Türklere karşı alınan önlemler olmadığını ifade etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Alman mevkidaşıyla telefon görüşmesi yaptı. Görüşmenin içeriğine ilişkin ayrıntı paylaşılmadı.

Öte yandan Almanya'da PKK'nın 2013-2014 arasında Darmstadt, Berlin ve Münih bölge sorumlusu olduğu belirlenen bir kişiye 2 yıl 9 ay hapis cezası verildi. ''Siyar'' kod adlı teröristin terör örgütü için para topladığı ve propaganda faaliyetlerinde bulunduğu belirtildi.

ulusal.com.tr

# türkiye # almanya # Mevlüt Çavuşoğlu # gabriel