239 kişi taşıyan uçak denize çakıldı

Kuala Lumpur'dan Pekin'e gitmek üzere havalanan Malezya uçağı kayıp. 227 yolcu ve 12 mürettebatın bulunduğu uçağı arama çalışmaları devam ediyor. Uçağın denize çakılmış olabileceği düşünülüyor.

239 kişi taşıyan uçak denize çakıldı

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Çin'in başkenti Pekin'e gitmek üzere havalanan Malezya Havayolları'na ait Boeing 777 tipi uçak kayboldu.

227 yolcu ve 12 mürettebatın bulunduğu uçağı arama çalışmaları sürüyor. Ancak uçağın denize çakılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Uçakla iletişim, kalkıştan iki saat sonra kesildi. Uçaktan yaklaşık 15 saattir haber alınamıyor.

Malezya Ulaştırma Bakanlığı, uçağın Tho Chu adasına çakıldığı haberlerini yalanlarken Vietnam donanması uçağın Malezya kıta sahası içinde denize çakılmış olabileceğini belirtti.

Pekin Havalimanı'ndaki endişeli bekleyiş sürüyor. Yolcuların büyük çoğunluğu Çin vatandaşı. Uçakta 1 de bebek bulunuyor.

Söz konusu uçağın 11 yıl 10 aydır serviste, 53 yaşındaki kaptan pilotun ise 18 bin 365 saatlik uçuş tecrübesine sahip olduğu belirtildi.

Malezya Havayolları'na ait bir yolcu uçağı en son 1995 yılında iç hat seferi sırasında düşmüştü. Havayolu şirketinin kaza sicili o yıldan bu yana temizdi.

ulusalkanal.com.tr

# uçak # kaza # Deniz # malezya # vietnam # tuoi tre