Kerkük'de terör

Kerkük'de istihbarat servisine düzenlenen saldırıdan sonra çatışmalar bir alışveriş merkezine sıçradı. 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 65 kişinin yaralandığı saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Baş şüpheli ise bölgede etkin güç olarak bilinen Irak El-Kaidesi.

Kerkük'de terör

Irak'ta Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Kerkük ilinde terörsaldırıları yoğunlaştı. İstihbarat Müdürlüğü'ne yapılan saldırının ardından çatışmalar bölgedeki bir alışveriş merkezine sıçradı.

Olaylar, Çarşamba günü saat 13.00'de silahlı bir grup ve intihar bombacısının İstihbarat Müdürlüğü'nü ele geçirmeye çalışmasıyla başladı.

Güvenlik güçleri ile silahlı grup arasında çatışmalar 2 saat sürdü ve saldırganların bir bölümü etkisiz hale getirildi.

Ellerinde rehinelerin de olduğu iddia eden grubun diğer bölümü ise yakında bulunan Jawahir Mall alışveriş merkezini işgal etti.

Saldırganlar, binanın üçüncü katına bomba döşedi ve binanın çatısına çıkarak etrafa ateş açtı. Çevreden geçen çok sayıda kişinin yaralandı. Bunun üzerine güvenlik güçleri, alışveriş merkezini uzun süre yoğun ateş altına aldı.

Müdahalenin ardından binadan önce patlamalar meydana geldi ve yangın başladı. 5 katlı büyük alışveriş merkezi tamamıyla yandı.

Kerkük İl Sağlık Müdürlüğü, saldırılarda 6 kişinin hayatını kaybettiğini ve 65 kişinin yaralandığı bildirdi.

Saldırıları henüz üstlenen olmadı. Ancak baş şüpheli Irak El Kaidesi. Örgütün Kerkük'ün çevresinde güçlü olduğu biliniyor.

Yine Kerkük'te Salı günü hükümet ve polis binalarına düzenlenen saldırılarda 12 kişi ölmüştü.

ulusalkanal.com.tr

# saldırı # terör # çatışma # Kerkük # istihbarat servisi