İşçiler işvereni yalanladı! Tofaş ve Ford'da direniş sürüyor

Otomotiv sanayisinin başkenti Bursa’da, metal işçisinin direnişi dalga dalga sürdü. TOFAŞ’ta işvereni "geri dön" mesajı, talepleri karşılanmayan işçiler tarafından olumsuz yanıtlandı. "Üretim başladı" iddialarının da gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Renault’ta yapılan görüşmeler henüz sonuçlanmadı. DELPİ’de ise bine yakın işçi sendikadan istifa etti. Yan sanayi fabrikası OTOTRİM ve MAKO’da da ölmek var dönmek yok sloganları dinmedi. İşte Bursa’daki direnişte son durum

İşçiler işvereni yalanladı! Tofaş ve Ford'da direniş sürüyor

80 ülkeye ihracat yapan otomotiv devi TOFAŞ’ın Bursa'daki fabrikasında gece saatlerinden itibaren hareketlilik yaşandı.

İşveren işçilere, peş peşe "dönün" çağrısı yaptı. Bunu telefon mesajı ile iletti. Hatta geç kalanların taksi parasını dahi ödemeyi vaadetti. Ancak bu vaatler, talepleri karşılanmayan işçileri ikna etmedi.

"iş başı yapıldı" görüntüsü vermek için fabrikaya 100'e yakın kişi sokuldu. Sabah 6.45’te fabrikaya girenlerin sadece mühendis, temizlik işçisi ve eski çalışanlardan oluştuğu ortaya çıktı. 100 dolayındaki kişi arka kapıdan giriş yaptı ancak üretim yine de başlamadı. Çünkü hem fabrika içinde hem de fabrika dışında direniş aralıksız sürüyordu.

Fabrikadaki durumun fotoğraflanmasını engellenmek için işçilerin atölyölere girişleri yasaklandı.

Emekçilerin hak mücadelesi Bursa Barosu’nu da harekete geçirdi. Bursa Barosu yöneticileri de fabrika önündeydi. Baro yöneticileri işçilere birlik mesajı verdi.

Direnişin önemli kalelerinden olan fabrikaya Üçler Mahalle esnafından da destek geldi. Kimi pide kimi kuru pasta kimi de su yardımı yaptı.

3 vardiyanın çalıştığı ve günde bin 200 arabanın üretildiği Renault’ta ise işverenle görüşmeler sürüyor. Direnişte 1 haftayı geride bırakan işçiler eşit işe eşit ücret istiyor.

Cam krikosu, güneşlik, tavan lambası, kaplaması üreten Ototrim’de işçilerin talebi aynı. Emeğinin karşılığını almak!

Metal direnişinin gün gün yayıldığı kentte MAKO işçileri fabrika içinde ve dışında eyleme devam ediyor.

Amerikan Firması olan Delpi’de ise bine yakın işçi sendikadan istifa etti.

# ford # tofaş # direniş # haberlere yalanlama