Kadın komutanlar nefes kesiyor

Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında zorlu komando eğitimi alan Türkiye'nin bu alandaki ilk kadın astsubayları, terörle mücadele ve iç güvenlik harekatlarında kilit rol alacak.

Kadın komutanlar nefes kesiyor

Onlar, terörle mücadelede görev almaya aday kadın komandolar. Türkiye'nin ilk kadın jandarma komando astsubay adayları, Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında zorlu bir eğitimden geçiyor.

Jandarma komando adayı kadın astsubayların tamamı gönüllülerden oluşuyor. 30 Eylül 2019'da başladıkları kursta, yorgunluk ve uykusuzluğa dayanıklılık, stres altında doğru karar verebilme eğitimleri veriliyor.

Güne sporla başlayan kadın komando adayları, eğitimlerini özel eğitim alanları ve arazide sürdürüyor.

Kadın komando adayları, roketatar, el bombası, keskin nişancı tüfeği, tabanca gibi ateşli silahları ustalıkla kullanıyor. Erkek meslektaşlarıyla birlikte zorlu arazide 27 kilometrelik tüfekli, teçhizatlı koşu yapıyor. Meskun mahal tatbikatları gerçeği aratmıyor.

Eğitimlerde öz güven ve savaşçı ruh kazanmış, silah ve teçhizatı ustalıkla kullanabilen, komandoların yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Komando adayı kadın astsubaylar 5 aylık kurs süresince toplam 271 kilometre koşuyor, 1110 kilometrenin üzerinde yürüyor ve 61 gece arazide kalıyor.

ulusal.com.tr

# astsubay # Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı