ABD Kılıçdaroğlu'nun kalemini kırdı: Yeni gözde İmamoğlu

Washington yönetimi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu harcama kararı aldı. Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik, Biden yönetiminin Kılıçdaroğlu'nu beceriksiz ve etkisiz bulduğunu yazdı. Özçelik verdiği çarpıcı bilgilerin kaynağının Beyaz Saray, Pentagon, ABD Dışişleri Bakanlığı ile irtibatlı kişiler olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığının mümkün olmadığını dile getiren Özçelik, ABD'nin CHP Genel Başkanlığı ve cumhurbaşkanı adaylığı için yeni gözdesinin Ekrem İmamoğlu olduğunu ifade etti.

ABD Kılıçdaroğlu'nun kalemini kırdı: Yeni gözde İmamoğlu

ABD yönetimi, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan vazgeçti. Kılıçdaroğlu'ndan ümit kesildi. Washington, Kılıçdaroğlu'nu beceriksiz buluyor ve yerine ise Ekrem İmamoğlu'nu hazırlıyor.

Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik, Beyaz Saray, Pentagon, Dışişleri Bakanlığı ile temaslı kişilerden aldığı bilgileri yazdı. Gazete haberi ''ABD Kılıçdaroğlu'nu harcama kararı aldı'' manşetiyle duyurdu.

ABD'nin Türkiye siyasetlerine yön veren RAND Corporation ve Brookings Enstitüsü'nün Türkiye uzmanları CHP'nin tıkandığı ve oylarını artırmadığı tespitini yapıyor. ABD'li karar vericiler, İyi Parti'yi Washington'un başrol oyuncusu olarak görüyor ancak güçsüz olduğunu düşünüyor. AK Parti'den koparılan DEVA ile Gelecek Partisi de beklentilerin karşılamadı. HDP erise de ilk seçin için rolüne büyük önem veriliyor.

Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik, ABD yönetim kademelerindeki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bakışı kaleme aldı. ABD'nin cumhurbaşkanı adaylığı ve CHP Genel Başkanlığı için Ekrem İmamoğlu'nu hazırladığını kaydetti:

''ABD Kılıçdaroğlu'ndan umudu kesmiş.

Beceriksiz buluyorlar.

Onunla sonuç alamayacaklarını düşünüyorlar.

Mezhepsel sıkışmışlığını engel olarak görüyorlar.

Cumhurbaşkanı adaylığı hiç gündemlerinde değil.

CHP'nin başı için de arayıştalar.

İmamoğlu'nu deneyecekler.

ABD'nin yeni gözdesi Ekrem İmamoğlu.

Adını çok gündeme getirdiler.

Ona oynamaya karar vermişler gibi.''

Özçelik, yine Amerikalılarla, Avrupalılarla sık görüşen, HDP'lilerle arası iyi olan, CHP içinde de sözü geçen bir kaynağının fikirlerini de aktardı yazısında. CHP'de sözü geçen isim de ''Kılıçdaroğlu CHP oylarını dondurdu. Ama Batılılar için önemli görevler yaptı. CHP tabanını PKK/HDP'ye ısındırdı. Artık görevini tamamladı. Amerikalılar yeni arayış içinde. Ekrem İmamoğlu'na dikkat et'' ifadelerini kullandı.

Aslında ABD'nin İmamoğlu ilgisi yeni değil. ABD derin devletinin en önemli kuruluşu RAND Corporation, 2023'te Erdoğan'ın en zorlu rakibinin İmamoğlu olduğunu yazdı. Pentagon politikalarında etkili Foreign Policy'de Türkiye uzmanı Steven A. Cook da İmamoğlu'nu öne çıkarmıştı.

ABD'nin esas oğlan rolü verdiği İyi Parti'nin genel başkanı Meral Akşener de Ekrem İmamoğlu'nun arkasında duruyor. Sık sık sıcak mesajlar veren Akşener, İmamoğlu'nu Fatih Sultan Mehmet'e bile benzetmişti.

Amerikalılar Ekrem İmamoğlu'nun ''Koordineli çalışmasından, Selahattin Demirtaş'a, HDP'ye yüksek ilgisinden'' çok memnun. Washington rüzgarını arkasına alan İmamoğlu, Gaziantep, Bayburt, Erzurum ve Malatya'da cumhurbaşkanı adaylığı için yoklama yaptı. İmamoğlu bu hafta da Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda konuşma yapacak.

Bilgileri ve olguları analiz eden Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik, ABD için önemli olan Türkiye'nin Asya'ya kayışını engellemek. ABD için Kılıçdaroğlu, İmamoğlu fark etmez. Tek derdi seçimin kazanılması. Dediklerini aynen yapacak bir yönetimin gelmesi. Bütün hesaplarını buna göre yapıyor.'' diye yazdı.

# ekrem imamoğlu # abd # türkiye # amerika # İyi Parti # kılıçdaroğlu # deva # aydınlık gazetesi # imamoğlu # aydınlık # washington # ismet özçelik # temsilci