AKP'li vekillere ilginç anket

AKP'de bugün Cumhurbaşkanı adaylığı için toplantı vardı. Milletvekillerine tercihleri ilginç bir yöntemle soruldu. Toplantının ardından AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik'ten açıklama geldi.

AKP'li vekillere ilginç anket

AKP Genel Merkezi'nde bugün hareketli saatler yaşandı. Başbakan Erdoğan, partisinin milletvekilleriyle bir araya geldi.

Toplantının konusu; Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 3 dönem kuralıydı.

Girişte olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Genel Merkez çevresinde deyim yerindeyse kuş uçurtulmadı. Olası sızma ve dinlemeleri önlemek için içeriye cep telefonu bile sokulmadı. Uygulama; bakanlar ve milletvekillerini de kapsadı. Dışarıda ise dinleme önleyici araçlar iş başındaydı.

Toplantıda dışarıya verilen imaj, AKP'nin Cumhurbaşkanı adayının milletvekilleri tarafından belirlendiği şeklindeydi. Bu doğrultuda hazırlanan anket formları milletvekillerine dağıtıldı.

Formda, milletvekillerinin Köşk için üç aday ismi yazması istendi. Ancak, form uygulamasını tartışmalı hale getiren bir ayrıntı dikkatlerden kaçmadı. Formları dolduran milletvekillerinden isimlerini de yazması istendi.

AKP Genel Merkezi'ndeki toplantı sürerken, Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'ten yazılı açıklama geldi. Çelik, "Halkımız neyi isterse o olacak, halkın istemediği ise olmayacaktır" sözleriyle, manidar bir mesaj verdi.

En çok merak edilen ise AKP milletvekillerinin kimi Cumhurbaşkanı istediğiydi. Bu sorunun yanıtı ise AKP'li Şamil Tayyar'dan geldi.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # abdullah gül # cumhurbaşkanlığı # erdoğan # anket # köşk # Milletvekilleri