Putin'in danışmanı Dugin, AKP Grup Toplantısı'na katıldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in danışmanı, stratejist Aleksandr Dugin AKP Grup toplantısına konuk oldu. Başnakan Binali Yıldırım ve AKP yöneticileriyle görüşen Dugin, Putin'in Türkiye'ye stratejik ortaklık teklifi yaptığını açıkladı

Putin'in danışmanı Dugin, AKP Grup Toplantısı'na katıldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kurmayları arasında yer alan Rus stratejist ve siyaset bilimci Aleksandr Dugin Türkiye’ye geldi, Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü.

Vatan Partisi’nin çabaları sonucu Türkiye-Rusya ilişkilerinin düzeltilmesinde önemli rol oynayan Dugin, sürpriz bir şekilde AKP Grup Toplantısını izledi.

Toplantının ardından 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında Meclis’te hasar gören yerleri gezdi. Ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazeteciler Dugin’e, Putin’in bir mesajının olup olmadığını sordu. Dugin, bu soruya, “Putin, Türkiye’ye stratejik ortaklık teklif etti ve dostluk elini uzattı” sözleriyle yanıt verdi.

Dugin, "Türkiye NATO üyesi, stratejik ortaklık Türkiye'nin pozisyonuyla çelişmiyor mu?" sorusuna da çarpıcı bir yanıt verdi.

"O sizin kararınız. Siz bağımsız ulusal bir devlettiniz. Türkiye parlamentosunu, TBMM'yi bombalayan insanların arkasında kimlerin durduğunu biliyorsunuz. Bu Rusya değil kesinlikle..."

Başbakan Binali Yıldırım ile görüşen Dugin’in AKP Genel Başkan Yardımcılarıyla da bir araya geldiği öğrenildi.

Dugin’in akşam saatlerinde de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile de görüşmesi bekleniyor.

Vatan Partisi, Türkiye-Rusya ilişkilerini geliştirmek için çok sayıda Rus yetkililerle görüşme yapmış, bu kapsamda Rus stratejist Dugin’i de Türkiye’ye davet etmişti. Vatan Partisi aracılığıyla Dugin, Türkiye-Rusya ilişkilerinin iyileşmesi için oldukça önemli bir rol oynamıştı.

FETÖ ve Darbe Girişimi Komisyonu’na da sunum yapması beklenen Dugin’in yine Vatan Partisi’nin aracılığıyla Türkiye’ye geldiği biliniyor.

# rusya # fetö # Putin # AKP # Başbakan Yıldırım # darbe # dugin