AKP'de istifa gerilim sertleşiyor: Melih Gökçek ve Edip Uğur...

AKP'de belediye başkanlarının istifası ile ilgili gerilim giderek sertleşiyor. Bazı belediye başkanlarının istifaya yanaşmaması üzerine soruşturma hazırlıklarının başladığı öğrenildi

AKP'de istifa gerilim sertleşiyor: Melih Gökçek ve Edip Uğur...

Aydınlık gazetesinin haberine göre AKP'nin Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler için işe yerel seçimlerden başlama ve "yerelden genele" gitme stratejisi çerçevesinde başlattığı "belediyelerde yeni düzenleme" hareketi sıkıntı yarattı. Damatları FETÖ tutuklusu olan İstanbul ve Düzce belediye başkanları istifalarını verirken Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Edip Uğur'un istifaya direnmeleri krize yol açtı. Gökçek ve Uğur'un tavrının istifası istenen ve istenecek olan 59 AKP'li belediye başkanına da örnek olabileceği endişesine kapılan AKP yönetiminin sertleşebileceği bildirildi.

'ERDOĞAN BU İŞİ BİTİRİR'

Önceki gene Melih Gökçek Beştepe'ye çağrıldı. Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmenin nasıl geçtiği konusunda bilgi verilmedi. Ama Gökçek'in görüşme sonrası sosyal medyadan "Sn. Cumhurbaşkanıma Külliye'nin karşısına yapılacak olan müze ile ilgili projenin detaylarını sundum..." mesajını paylaşması dikkat çekti. Ziyaretle ilgili AKP kulislerinde farklı yorumlar yapılsa da Tayyip Erdoğan'ın bu işi bitireceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Gökçek, Erdoğan ile görüşmesi sonrası istifasının istenmesi konusunda hiçbir açıklama yapmazken, istifasının istendiği belirtilen Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur da "Görevimin başındayım, istifa yok" açıklaması yaptı. Ancak Uğur'un Twitter hesabından "Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı" ifadesini kaldırması dikkat çekti.

GEREKEN YAPILACAK

AKP'de "Gökçek ve Edip Uğur istifa ettirilmezse diğer başkanlar da direnişe geçer" kaygısı yaşandığı bildiriliyor. Erdoğan'ın da bu konuda hassas olduğu, partide kendi kararlarına karşı direniş olduğu görüntüsü vermemek için bu konuyu kısa sürede kapatacağı ifade ediliyor.

ulusal.com.tr

# Balıkesir # ankara # AKP # melih gökçek # Edip Uğur