TGB Genel Sekreteri ve Vatan Partisi Öncü Gençlik İl Başkanı'na hapis cezası

Türkiye Gençlik Birliği Genel Sekreteri Sinan Sungur ve Vatan Partisi Öncü Gençlik Kayseri İl Başkanı Aykutalp Avşar, Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten 1 yıl 2 ay 12 gün hapis cezası aldı.

TGB Genel Sekreteri ve Vatan Partisi Öncü Gençlik İl Başkanı'na hapis cezası

Türkiye Gençlik Birliği Genel Sekreteri Sinan Sungur ve Vatan Partisi Öncü Gençlik Kayseri İl Başkanı Aykutalp Avşar, Gezi direnişi sırasında, Kayseri’de düzenledikleri mitingde dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a "Amerikan uşağı" dedikleri için 1 yıl 2 ay 12 gün hapis cezası aldı.

Taksim Gezi Parkı’nda başlayıp tüm yurda yayılan eylemler sırasında Kayseri’de TGB öncülüğünde 5 Haziran 2013 tarihinde miting düzenlenmiş, Sinan Sungur ve Aykutalp Avşar mitingde konuşma yapmıştı.

Bu konuşmalar dolayısıyla ikisine de ‘hakaret davası’ açıldı. Dava Kayseri 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sinan Sungur ve Aykutalp Avşar 1 yıl 2 ay 12 gün hapis cezası aldı.

Aykutalp Avşar daha önce de Tayyip Erdoğan’a diktatör dediği için hapis cezası almış, Kayseri Cezaevi’nde tutuklu kalmıştı.

TGB Genel Sekreteri Sinan Sungur dava sonrası yaptığı açıklamada, "Bu ifadeler benim kendi kanaatim olmakla birlikte Tayyip Erdoğan'ın defalarca kendi ağzından söylediği ifadelerdir. Bizi yıldıramazlar, Amerikan emperyalizmi ile mücadelemizde devam edeceğiz." dedi.

ulusalkanal.com.tr

# tgb # hapis cezası # genel sekreteri