İki ülke yeni feribot hattıyla bağlandı

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne Birleşmiş Milletler'den yaptırım tehditleri yağarken Rusya Federasyonu'ndan turizm desteği geldi. Kore'nin Rajin limanı ile Rusya'nın Vladivostok limanı arasında feribot seferleri açıldı.

İki ülke yeni feribot hattıyla bağlandı

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin Rajin limanı ile Rusya'nın Vladivostok şehri arasında feribot seferleri başladı. Açılan yeni rota Kore yarımadasında gerilim tırmanırken Rusya-Kore ilişkilerini geliştirecek.

Kore'den Vladivostok limanına giden ilk feribotta Rus ve Çinli turizm firmalarının temsilcileri vardı. Turistlerin önümüzdeki hafta yolculuk etmeye başlaması bekleniyor.

200 yolcu ve bin 500 ton kargo kapasiteli yolcu feribotu ayda dört kez sefer yapacak. Kore resmi haber ajansı KCNA, bu feribot seferlerinin iki ülke arasında deniz ulaşımı, ekonomik işbirliği ve turizmi arttıracağını duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Pekin'de yaptığı konuşmada "Kore ile diyaloğa geri dönüş" çağrısı yapmıştı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Kore'yi yaptırımlarla tehdit ettiği sırada Rusya'nın yeni bir turizm hamlesinde bulunması ve Kore ile ilişkilerini geliştirmesi dikkat çekiyor.

ulusalkanal.com.tr

# Kore # kore demokratik halk cumhuriyeti # feribot # Rusya Federasyonu