Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı duyurdu: Kovid-19 aşısı olmayan işçiler PCR testi yaptırmak zorunda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından işçileri ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Açıklamada, iş yeri ya da işveren tarafından, Kovid-19 aşısı olmayan işçilerden haftada bir kez zorunlu olarak PCR testi yaptırmaları istenebileceği belirtildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı duyurdu: Kovid-19 aşısı olmayan işçiler PCR testi yaptırmak zorunda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kovid-19 aşısı olmayan işçiler ile ilgili iş yerlerini ya da işverenleri de ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, Bakanlık tarafından işverenlerin işçilerinden isteyeceği PCR testi ve işçilerini Kovid-19 riskleri ve tedbirleri konusunda bilgilendirmesini içeren 2 Eylül 2021 tarihli genel yazının 81 il valiliğine gönderildiği ifade edildi.

Açıklamada, ilgili yazıda, işverenlerin, iş yerinde karşılaşılabilecek sağlık ve güvenlik risklerine yönelik koruyucu ve önleyici tedbirler hakkında tüm işçilerini bilgilendirmekle yükümlü olduklarının hatırlatıldığı kaydedildi.

KOVİD-19 AŞISI OLMAYAN İŞÇİLERDEN PCR TESTİ İSTENECEK

Aynı zamanda işverenlerin Kovid-19 aşısı tamamlanmamış işçilerini yazılı olarak ayrıca bilgilendirmesinin istendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

- Bilgilendirme sonrasında aşı olmayan işçilere, kesin Kovid-19 tanısı konması durumunun iş ve sosyal güvenlik mevzuatı açısından olası sonuçları da işveren tarafından bu durumdaki işçilere bildirilmelidir.

- Kovid-19 aşısı olmayan işçilerden 6 Eylül 2021 tarihi itibarıyla zorunlu olarak haftada bir kez PCR testi yaptırmaları iş yeri/işveren tarafından istenebilecek, test sonuçları gerekli işlemler yapılmak üzere işyerinde kayıt altında tutulacaktır.

# test # işçi # PCR TESTİ # BioNTech # sinovac # kovid 19 aşı # son dakika aşı # 6 eylül # işçi aşı # aşı zorunluluğu # pcr testi zorunluluğu # aşı olmayanlar