Yerli turist yurdışındaki otellere yönelmeye başladı

Turizm sezonu öncesi booking.com sitesine getirilen yasak, komşu ülkelere yaradı. Site, Türkiye otelleri yerine komşu ülkelerdeki cazip alternatifleri önermeye başlayınca yerli turist, yurtdışındaki otellere yönelmeye başladı. Sitenin Türkiye'deki otellere kapatılması sektörde büyük tepkilere neden olmuş, otel sahipleri ile turizm acentaları arasında ciddi tartışmalar yaşanmıştı.

Turizm sektöründe Booking.com tartışması sürüyor.

Mahkemenin haksız rekabet kararına itiraz eden site de Türkiye'deki oteller erişimi kapatıldığı için komşu ülkelerden alternatifler ön plana çıkmaya başladı. Bu da yerli turistin ilgisini çekmeye başladı.

Özellikle küçük otel ve pansiyonlar için önemli olan siteye giren tatilciler Ege Bölgesindeki otellere ulaşmaya çalışınca site tarafından Yunan adaları ve Yunanistan'daki otellere yönlendirilmeye başlandı. Doğu illerindeki otellere ulaşmaya çalışanlar ise Gürcistan otellerine yönlendiriliyor. Bu durum yerli turistin kendi ülkesi yerine komşu ülkelerde tatil yapmasının önünü açmış oldu.

Yerli seyahat acentelerine karşı gerçekleştirilen haksız rekabetin önlenmesi amacıyla TÜRSAB tarafından açılan davada, sitenin Türkiye'deki faaliyetlerine mart ayı sonunda tedbiren durdurma kararı verilmişti. Karar sonrası sitede yer alan 13 bin Türk oteline Türkiye'den erişim engellenmişti.

Sitenin iç turizme kapatılması sektörde büyük tepkilere neden olmuş, otel sahipleri ile turizm acentaları arasında ciddi tartışmalar yaşanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# tartışma # türkiye # turist # turizm # site # otel # yurtdışı # yerli turist