Ak- Saray'da "Gölge hükümet"

Ak Saray'da "gölge hükümet" kurulduğu ve gizli kararname ile göreve başladığı iddia edildi. 13 kişiden oluşacağı söylenen kurula eski Uluştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın başkanlık edeceği belirtildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'ndeki yeni bir düzenleme ile 13 dairenin oluşturulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray'a 13 kişilik gölge bir hükümet kurdu ve bu yapılanma gizli kararname ile göreve başladı.

Taraf'ın haberine göre, 13 kişiden oluşan bu yapıya eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım başkanlık edecek.

Haberde, Erdoğan'ın seçim sonrası için düşündüğü Başkanlık sistemine geçiş için hazırlıklara başladığı bunun için de gölge bir hükümet oluşturduğu belirtildi.

"Gölge hükümetin" görevlerinden biri de Başbakanlığa işadamlarından gelen yatırım teklifleri değerlendirmek. Kurul onay vermediği takdirde iş adamları Başbakanlık'tan yatırım alamıyacak.

Anayasa ve yasalara göre kurulması suç olan bu yapı, "Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı yapılanması kanunu" ile oluşturuldu. Kararname gizli olduğu için Resmi Gazete'de de yayımlanmadı.

NTV yayınına katılan Binali Yıldırım, konu ile ilgili açıklama yaptı. Yıldırım, 13 kişilik kurul haberini doğruladı.

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2015 yılından itibaren Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı'nda oluşturulan yeni başkanlıkların ise İç Güvenlik , Dış İlişkiler , Ekonomi , Savunma ve Enerji Başkanlıkları gibi daireler olduğu öğrenildi.

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığındaki yeniden yapılandırma çalışmaları çerçevesinde Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi İbrahim Kalın'a Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü görevini verdiği açıklandı.

ulusalkanal.com.tr