İran Hükümeti suikast ile bağlantılı şahısları tespit ettiğini açıkladı

İran'dan, nükleer bilimci Muhsin Fahrizade suikastı ile ilgili açıklama geldi. İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, İstihbarat Bakanlığı'nın ilgili şahısları tespit ettiğini, soruşturma sonuçlanınca gerekli adımların atılacağını söyledi. Öte yandan, İran'ın Moskova Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada da saldırının arkasında İsrail olduğu ifade edildi.

İran Hükümeti suikast ile bağlantılı şahısları tespit ettiğini açıkladı

Şehit Muhsin Fahrizade'nin katilleri bulundu. İranhükümeti, suikastı yapanları tespit ettiklerini duyurdu.

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, nükleer bilimci Muhsin Fahrizade'ye yönelik suikastle ilgili İran Devlet televizyonuna konuştu. "İstihbarat Bakanlığı, şahısları tespit etti." dedi.

Rebii, suikastın tüm boyutları ile incelendiğini, soruşturma sonuçlanınca, gerekli adımların hızla atılacağını bildirdi.

Fahrizade suikastına ilişkin bir açıklama da İran'ın Moskova Büyükelçiliği'nden geldi. Büyükelçi Kazem Jalali, suikastın arkasında İsrail'in olduğunu söyledi.

Jalali, "Şu anda doğrudan ve dolaylı tüm kanıtlar, İsrail'in daha önce de olduğu gibi saldırının arkasında olduğunu gösteriyor" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, suikastın ardında İsrail’in olduğunu belirtmişti. Ruhani, “Bu suçun yanıtı uygun bir vakitte verilecektir. Halkımız, Siyonist rejimin tuzağına düşmeyecek kadar akıllı ve bilgedir” ifadelerini kullanmıştı.

ulusal.com.tr

# iran # israil # hükümet # muhsin fahrizade # suikast